AcasăNewsViitori magistraţi, prinşi copiind la examenele de la Facultatea de Drept. Cum...

Viitori magistraţi, prinşi copiind la examenele de la Facultatea de Drept. Cum s-a organizat reţeaua de „trişori”?

facultatea-de-dreptViitori magistraţi, prinşi copiind la examenele de la Facultatea de Drept. Cum s-a organizat reţeaua de "trişori"?

Caz uimitor la Facultatea de Drept, din Bucureşti. Studenţii care se pregăteau să devină magistraţi sau avocaţi, adică oamenii care învăţau cum să condamne astfel de practici, au fost prinşi copiind la examene.

Decanul instituției de învățământ, Răzvan Dincă, recunoaște că propunerea pentru exmatriculare a acestora este o premieră în cadrul Facultăţii de Drept din Capitală.

Sunt două grupuri alcătuite de studenți din anul I unde rezolvau în comun subiectele, existau schimburi și chiar filmulețe în care unii studenți explicau metode de copiere și cum să își așeze ecranele astfel încât să aibă acces la o sursă de inspirație”, au spus surse pentru Edupedu.ro.

Cum se apără studenţii?

Studenţii au negat totul. Au susţinut că nu au auzit de o astfel de practică dar, pe de altă parte, nici că ar fi dovezi în așa fel încât cei 49 de colegi să fie exmatriculați.

Parte dintre cei vizați de această anchetă internă spuneau că vor merge chiar în instanță, după caz, dacă se va merge mai departe cu această decizie a exmatriculării.

Cum a reacţionat decanul facultăţii?

Situaţia este cu atât mai gravă fiind vorba de oamenii şcoliţi să devină viitorii magistraţi, avocaţi, jurişti, profesionişti ai dreptului, deci tocmai cei care ar trebui să practice echitate şi corectitudine şi să judece conform acestor valori.

Este şocant să constatăm un asemenea fenomen, e cu totul contrariant pentru principiile pe care ar trebui să le insuflăm viitorilor magistraţi, avocaţi, jurişti, profesionişti ai dreptului să descoperim în stadiul formării lor iniţiale o asemenea încălcare a acestor principii”, a spus Răzvan Dincă, decanul facultăţii.

author avatar
Andrei Ștefan
551 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger