AcasăNewsVIDEO. Urmărire ca-n filme, pe străzile din Timișoara, după ce un șofer...

VIDEO. Urmărire ca-n filme, pe străzile din Timișoara, după ce un șofer n-a oprit la semnalele polițiștilor/Cum s-a încheiat totul

sursa foto: politialoctm.ro

Urmărire desprinsă, parcă, dintr-un film de acțiune, pe străzile orașului de pe Bega.

Polițiștii locali din Timișoara au urmărit în trafic un şofer care nu ar fi oprit la semnalele acestora. „Cursa” a fost surprinsă în imagini, iar scenele par desprinse dintr-un film. La finalul urmăririi, polițiștii locali au aflat și motivul pentru care bărbatul ar fi vrut să-și piardă urma.

Filmat gonind cu polițiștii pe urmele sale

Detalii despre acest caz s-au aflat vineri, dar totul s-a întâmplat în cursul dimineții zilei precedente. Cum a intrat șoferul în vizorul polițiștilor locali de la Serviciul Siguranță Rutieră?

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră, aflați în patrulare în cursul zilei de ieri, în jurul orei 09.00, au observat un autoturism marca Audi, cu număr de înmatriculare din Germania, care se deplasa pe un sector de drum public cu circulația interzisă în ambele sensuri, cu excepţia riveranilor, pe Str. Gh. Doja, din Timișoara.

Acesta a refuzat să oprească la semnalele regulamentare ale polițiștilor locali și și-a continuat deplasarea pe străzile din zonă, în viteză, inclusiv pe pistele pentru bicicliști, fără a ține cont de faptul că punea în pericol ceilalți participanți la trafic”, a transmis vineri Poliția Locală Timișoara, într-un comunicat de presă.

 

Ce au scos la iveală verificările făcute în cazul mașinii

Puși în fața acestei situații, polițiștii locali au pornit pe urmele mașinii care circula cu viteză. Și, la un moment dat, au reușit să blocheze în trafic autoturismul în cauză. Șoferul – despre care s-a stabilit că e un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Timișoara – a fost imobilizat. Pe lângă identificarea șoferului, s-a trecut și la verificarea mașinii. Polițiștii au stabilit că plăcuțele de înmatriculare proveneau, de fapt, de la un alt autoturism.

„Imediat echipajul auto al polițiștilor locali a trecut la urmărirea autoturismului, care se deplasa cu viteză excesivă. În scurt timp aceștia au reușit blocarea în trafic a autoturismului și imobilizarea conducătorului auto. Bărbatul care se afla la volan a fost ulterior identificat în persoana lui I.D., de 30 de ani, din Timișoara.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autoturismul în cauză nu era înmatriculat, iar plăcuțele de înmatriculare proveneau de la un alt autoturism. Persoana în cauză a fost predată polițiștilor din cadrul Biroului Rutier Timișoara din cadrul IPJ Timiș, în vederea continuării cercetărilor”, a mai comunicat Poliția Locală Timișoara.