AcasăNewsVIDEO. Țigări de contrabandă valorând peste 2 milioane de euro, descoperite într-un...

VIDEO. Țigări de contrabandă valorând peste 2 milioane de euro, descoperite într-un TIR „cu portocale”. Unde s-a întâmplat totul

(sursa foto: politiadefrontiera.ro)

Captură semnificativă la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Un român în vârstă de 40 de ani a intrat în vizorul polițiștilor de frontieră, la fel și TIR-ul pe care-l conducea – și în care ar fi trebuit să se afle, conform actelor prezentate la vamă, cutii cu portocale. Când au controlat camionul, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au dat, însă, și peste aproape 1.000 de baxuri cu pachete de țigări.

Țigări de contrabandă în valoare de peste 2 milioane de euro au fost descoperite într-un tir, în spatele unui „capac” din cutii de portocale, anunță, joi, 22 decembrie, Poliția de Frontieră.

Potrivit sursei citate, la data de 21 decembrie, în jurul orei 3.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion, un cetățean român, în vârstă de 40 de ani. Conform documentelor prezentate, șoferul transporta portocale pe ruta Bulgaria-Ungaria, menționează sursa citată.

Șoferul, reținut pentru 24 de ore

(sursa foto: politiadefrontiera.ro)

TIR-ul a fost luat la puricat, ocazie cu care s-au găsit baxurile cu țigări, ascunse, spun polițiștii, în spatele cutiilor cu portocale, prin așa-numita „metodă capac”. E vorba despre cantitatea de 484.000 de pachete cu ţigări, estimată la peste 10 milioane lei, pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență, conform comunicatului Poliției de Frontieră.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperite ascunse, în spatele cutiilor cu portocale (metoda capac), 968 de baxuri ce conţineau 484.000 de pachete cu ţigări, diferite mărci.

Țigările, în valoare totală de peste 2 milioane de euro, au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză polițiștii de frontieră, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Totodată, faţă de persoana în cauză a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă”,  menționează reprezentanții Poliției de Frontieră în comunicatul transmis joi.

389 afisari

2 COMENTARII

  1. s-a lucrat pe baza turnatorie, altfel totul era ok.
    atîta vigilentă si profesionalism ne recomanda pt schengen

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger