AcasăNewsVIDEO ȘOCANT: Terorism împotriva copiilor – băiat de 6 ani omorât, fetiță...

VIDEO ȘOCANT: Terorism împotriva copiilor – băiat de 6 ani omorât, fetiță împușcată alături de 17 oameni din SUA

Patru persoane, incluzându-l pe unul dintre trăgători, au fost ucise în cel mai recent act de terorism soldat cu victime fatale din Statele Unite, comis în California cu ocazia Festivalului Usturoiului. La momentul transmiterii acestei știri, polițiștii îl caută pe cel de-al doilea suspect de înfăptuire a monstruosului foc de arme, care a făcut victime cel puțin optsprezece persoane, dintre care trei au decedat, scriu cei de la The Guardian.

Despre Stephen Romero, puștiul de numai șase ani zdrobit de focul nimicitor, familia afirmă că era un băiat foarte vesel, care se bucura din plin de desfășurarea evenimentului agrar anual de pe malul vestic al Statelor Unite (SUA). Mama acestuia a fost, de asemenea, ucisă. „Vreau dreptate pentru nepoțelul meu”, a îngăimat printre lacrimi bunica băiatului pentru reporterii americani. Ucigașul a pătruns cu o pușcă, conform ultimelor informații, printre petrecăreții de la festival, după ce a făcut o breșă într-un gard de securitate care delimita spațiul respectiv.

Ucigașul s-a plasat într-un loc de joacă pentru copii

Leslie Andres este o altă micuță care a fost împușcată. În vârstă de 12 ani, ea a supraviețuit rafalei de gloanțe, însă nu a scăpat de trauma masacrului și de o rană teribilă în picior, conform declarațiilor vărului ei de 16 ani, Mark Mendoza, care lua masa în apropiere împreună cu familia sa. „Acolo erau mulți copii, trăgătorul s-a plasat lângă un spațiu de joacă pentru copii”, care l-a descris pe ucigaș îmbrăcat într-o vestă tactică, cu pantaloni de camuflaj și pălărie, notează The Mercury News.

S-au tras 40-50 de focuri de armă

O participantă a descris că nici măcar nu a putut crede că ceea ce se întâmpla este real. „Am sărit cu toții în mașini și am șters-o din de la fața locului. Aceasta a afirmat că a auzit 40-50 de focuri de armă, cu pauze de aproximativ 10 secunde între „runde”.

Unul dintre martorii evenimentului a afirmat că nu încape îndoială referitoare la premeditarea acțiunii. Julissa Contreras a dezvăluit că a văzut un bărbat trăgând la repezeală cu arma. „L-am putut vedea trăgând în toate direcțiile, nu țintea pe cineva anume. Evident că a fost pregătit pentru ce avea să facă”.

Un alt martor, Eveny Reyes, în vârstă de 13 ani, a declarat pentru Ziarul San Jose Mercury că la primele focuri trase a crezut că este vorba de artificii, însă la scurt timp a observat pe cineva cu piciorul rănit: „ Noi tocmai ne îndepărtam când am zărit un bărbat cu o bandană înfășurată în jurul piciorului împușcat. Era și un copilaș rănit căzut pe asfalt. Oamenii azvârleau mesele și rupeau gardurile ca să se poată depărta”.

Fondat în 1979, festivalul se gravitează în jurul recoltelor regiunii, oferind sortimente culinare gătite cu usturoi, băutură, entertainment live și competiții de gătit. Evenimentul ținut la Gilroy (la 48 de kilometri sud-est de orașul San Jose) este găzduit de voluntari și organizatorii îl descriu, în binecunoscutul spirit american, drept cel mai mare festival culinar de vară de pe Terra.

Stephen Romero, băiețașul de numai șase ani care a căzut victimă gloanțelor ucigașului

[youtube]D8XjwAsrHMk[/youtube]

 

 

 

author avatar
Filip-Mihael Bodoc
354 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Bomba zilei! Coldea și Dumbravă, audiați la DNA – VIDEO

Informația momentului! Generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost chemați joi la DNA. Din câte s-a mai aflat, în dosar mai este audiat...

Profiturile-record în România ale marilor companii arată că politicile economice ale PSD dezvoltă mediului de afaceri

Politica Guvernului condus de Marcel Ciolacu de susținere a mediului de afaceri a creat în 2023 dar și în prima parte a anului acesta,...
proger