AcasăNewsVideo socant! Rebelii sirieni se straduiesc sa doboare un avion de pasageri!...

Video socant! Rebelii sirieni se straduiesc sa doboare un avion de pasageri!

Membri ai Armatei Siriene Libere se straduiesc sa doboare un avion, in regiunea Maasaran, dupa un scurt dialog in care au concluzionat ca e vorba de un avion civil, dar… Allahu Akbar!

(foto: captura youtube)

Interesant, in urma cu o luna a iesit la iveala ca membri ai Armatei Siriene Libere se antrenau in Iordania pentru a manevra tunuri antiaeriene! Instructorii lor erau americani si britanici, „posibil de la companii private care lucreaza in domeniul apararii”, conform surselor. Antrenamentele erau supervizate de militari iordanieni.

Pe inregistrarea video postata pe You Tube se aude cum rebelii spun: „Acest avion este de pasageri; nu este un avion militar”. Prin statia walkie talkies un anume „seic Ahmed” spune: „Chiar daca e avion de calatori, loviti-l! E voia lui Allah”. Ceilalti intoneaza „Allahu Akbar!”, iar cei ce manevrau tunul antiaerian incearca sa doboare avionul. Nu este clar daca acesta a fost lovit si nici nu a fost raporat vreun astfel de „accident” aviatic.

Pe de alta parte, comentatorii de pe site mai au si ei dreptate: ce avioane de pasageri au curajul sa zboare prin zona Idlib, unde se dau lupte grele? Se pare ca iranienii si rusii folosesc avioane civile pentru a-si transporta trupele speciale! Dar daca, totusi, avionul era civil? Ramane determinarea rebelilor sirieni de a dobori avioane de pasageri.

[youtube]XfZJH0CLbnw#[/youtube]

author avatar
Adina Mutar
420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger