AcasăNewsVIDEO. Român împușcat mortal de polițiști, la Viena. Imagini cu tânărul, surprinse...

VIDEO. Român împușcat mortal de polițiști, la Viena. Imagini cu tânărul, surprinse cu scurt timp înainte să fie ucis/„M-a văzut și…”

sursa foto: gorjonline.ro

Un episod șocant s-a petrecut recent în capitala austriacă. Un român a pierit după ce a fost împușcat de poliție. Între timp, au apărut imagini surprinse cu scurt timp înainte ca tânărul să moară.

Un român în vârstă de 26 de ani a fost împușcat mortal marți seara, la Viena, pe stradă, de către polițiștii austrieci.

Pe care se pare că-i amenința cu un topor, armă cu care se bănuiește că-și ucisese iubita, în apartamentul în care cei doi locuiau. Românul, despre care s-a aflat că se numea Eduard, a fost filmat cu câteva clipe înainte de intervenția polițiștilor.

Într-un videoclip ajuns pe Internet, bărbatul poate fi văzut în plină stradă, îmbrăcat doar în pantaloni scurți. La un moment dat, acesta apare în genunchi, pe trotuar, fiind filmat în timp ce lovește de mai multe ori asfaltul cu toporul. Apoi se ridică și continuă să meargă pe stradă, cu toporul ținut pe umăr.

Atenție, vă avertizăm că urmează imagini ce vă pot afecta emoțional:

S-a dat alerta, iar la fața locului au ajuns polițiștii. Moment în care bărbatul ar fi început să devină agresiv, lovind cu toporul un geam de la parter și avariind un vehicul parcat. Când i-a văzut pe polițiști, a fugit brusc spre ei și a învârtit toporul în direcția lor, potrivit libertatea.ro. Apoi, s-a apucat să lovească și ambulanța din care abia ce coborâseră paramedicii. „Parcă a vrut să treacă prin vehicul”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Markus Dittrich.

Supus manevrelor de prim-ajutor

Au apărut și alte imagini, de această dată filmate de la o fereastră. Imagini în care, potrivit sursei citate, poate fi văzut un ofițer adăpostindu-se în spatele ambulanței, cu arma scoasă și țintind spre român. Când tânărul sare pe capota mașinii, polițistul se dă înapoi și cade la pământ.

Atacatorul a apucat să fugă. Apoi au fost trase mai multe focuri de armă. Dat fiind faptul că situația părea să pună în pericol viața agentului, ofițerul rănit îl împușcă pe bărbatul care era înarmat cu un topor.

Deși măsurile de prim-ajutor au fost începute imediat, tânărul de 26 de ani a murit.
Potrivit informațiilor publicate de cotidianul Österreiche, asupra românului s-a tras de două ori, prima dat când a sărit pe mașină, notează sursa citată.

Martoră: M-a văzut și a venit spre mine

O tânără care a fost martoră la incident, pe numele său Jessy, a povestit pentru cotidianul Heute ce a văzut. „Eram pe stradă și deodată am văzut un tip care stătea acolo cu un topor”. Mărturia continuă cu dezvăluiri șocante: „M-a văzut și a venit spre mine, am făcut repede un pas înapoi și m-am ascuns în spatele unei dube albe și atunci tot ce am văzut a fost făptașul îngenuncheat, rugându-se, și cu toporul a lovit pământul”.

După incidentul soldat cu moartea tânărului de 26 de ani, s-a făcut o percheziție în apartamentul lui Eduard. În casă a fost găsită iubita românului, o tânără chiliană în vârstă de 22 de ani. Din câte se pare, aceasta fusese ucisă cu mai multe lovituri în zona capului.

Din câte a indicat ancheta, bărbatul ar fi ucis-o pe tânără. Iar apoi a ieșit pe stradă. Nu se știe deocamdată motivul care ar fi putut duce la crimă și de ce ar fi omorât-o pe fată.

 

 

 

author avatar
Andrei Coman