AcasăNewsVIDEO. Protest la Chișinău! Moldova se revoltă: „Free Marina, jos Maia!” -...

VIDEO. Protest la Chișinău! Moldova se revoltă: „Free Marina, jos Maia!” – Imagini LIVE

Protest la Chișinău!

Protest, marți la amiază, în capitala Republicii Moldova, la sediul Președinției conduse de către Maia Sandu.

Susținători ai Partidului Șor, în cadrul căruia Marina Tauber ocupă funcția de vicepreședinte, au ieșit cu zecile în stradă pentru a cere eliberarea deputatei, protestul având ca generic mesajul „Free Marina, jos Maia”, titrează agora.md.

Protestul de marți, 23 august, are loc la doar câteva zile după ce magistrații Judecătoriei Chișinău au admis recursul procurorilor și au decis că deputata Marina Tauber va rămâne în arest la Penitenciarul nr. 13 pentru încă 20 de zile, menționează aceeași sursă. S-a întâmplat miercurea trecută, în 17 august.

Mesajul Marinei Tauber, transmis prin intermediul avocaților

„Actuala guvernare a trecut demult linia roșie!

Cetățenii țării noastre nu mai pot răbda bătaia de joc din partea guvernării, în frunte cu Maia Sandu.

Acest regim trebuie dat jos.

Trăiască Moldova liberă!

P.S. Acest mesaj a fost transmis prin intermediul avocaților care mă reprezintă.” – sună mesajul postat pe pagina de Facebook a politicienei Marina Tauber, marți la prânz, în dreptul imaginilor live de la protestul din 23 august, de la Președinție.

Ilan Șor: „Marina Tauber este deținut politic”

Până să aibă loc protestul de marți, liderul partidului Șor a acuzat că vicepreședintele formațiunii politice, Marina Tauber, aflată în detenție în Penitenciarul 13, ar fi fost încarcerată la „ordinul direct” al președintelui Sandu.

„Am pornit campania „Free Marina, Jos Maia”. Scopul este ca acest mesaj să ajungă la cât mai multă lume. Să ajungă la urechile tuturor că Marina Tauber este deținut politic, încarcerat la ordinul direct al Maiei Sandu. Din păcate, ne-am pierdut orice speranță că în Moldova poate exista justiție corectă”, a susținut Ilan Șor, citat pe site-ul partidului Șor.

Și pe 1 august membri, dar și simpatizanți ai Partidului Șor au ieșit în stradă, pentru a protesta de această dată în fața Curții de Apel Chișinău, acolo unde avea loc o nouă ședință în dosarul Marinei Tauber.

Rămasă fără imunitate parlamentară, vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, a fost reținută, în 21 iulie, de către ofițerii Centrului Național Anticorupție, pentru 72 de ore, după ce procurorii au descins la sediile Partidului Șor din Chișinău și nu numai. „Procurorii au constat, între altele, că formațiunea ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste. Tauber a fost luată sub escortă direct de la ședința parlamentului, fiind bănuită de falsificarea raportului financiar al Partidului Șor depus la CEC și acceptarea finanțării formațiunii din partea unui grup criminal organizat, condus de liderul său de partid, Ilan Șor”, titra, în 22 iulie, moldova.europalibera.org.

author avatar
Andrei Coman
1.287 afisari

11 COMENTARII

  1. Ilan Sor , om de afaceri cu conexiuni la Moscova , casatorit cu vedeta pop Jasmin din Rusia , condamnat pentru coruptie si fugit in Israel . Din luna aprilie 2014 a devenit presedinte al Consiliului de Administratie la Banca de Economii din Moldova ( BEM ) , avand sub control si Unibank si Banca Sociala . Din aceste trei banci este banuit in ” Furtul Miliardului ” de dolari din sistemul bancar moldovenesc .

  2. ilan,sor,scor,obor,bobor,sobor, ii evreu cu porecla hasidista de porc.
    a furt copii si rromi din azmerica si franciujia.are chelie si 167 cm.
    nu are scoala,nu are mezerie.este goln din haifa.

  3. „Fratii nostri de peste Prut” deja simt pe pielicica proprie imbratisarea „partenerilor Euroatlantici”. Inflatia a luat-o razna, scumpiri de peste 30% la alimente si combustibil in cateva luni. Si doar abia au primit invitatia de aderare. Drumul e lung, mai au multe de jertfe de facut in numele alinierii la „valorile occidentale”. A lor presidenta, o hoasca cu aspect blajin de invatatoare rurala, aleasa de crema LGBT-ului din republica, stie exact ce i s-a dat de facut de catre stapanii ei. Infatisarea firava ascunde un pitbull care nu va lasa prada din falci decat dupa ce ii va smulge toata carnea de pe os.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger