AcasăNewsVIDEO. Ninge pe final de aprilie! Drumarii au ieșit cu utilaje de...

VIDEO. Ninge pe final de aprilie! Drumarii au ieșit cu utilaje de deszăpezire în zona Borsec

sursa foto: captură video Facebook/DRDP Brașov

Pe final de aprilie, ninsorile – precipitații specifice iernii – și-au făcut apariția în peisaj, astfel că drumarii au intervenit, miercuri, cu utilaje de deszăpezire. S-a întâmplat pe DN 15, în judeţul Harghita.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov anunță, miercuri, 26 aprilie, că ninge în Harghita.

Și că se intervine cu utilajele de deszăpezire pe DN15 în zona Borsec, județul Harghita. Șoferii sunt îndrumați să manifeste prudență la volan. „Vă rugăm să circulați prudent în zonele afectate de ninsori”, au transmis reprezentanții DRDP Braşov, prin intermediul unui scurt mesaj postat pe pagina de Facebook.

Informare meteo de la ANM: unde vor fi ploi

Vă amintim că în dimineața zilei de miercuri, Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteo ce va fi valabilă până târziu după lăsarea serii, mai exact pentru intervalul 26 aprilie, ora 10 – 26 aprilie, ora 22.

Meteorologii anunță că în intervalul vizat va continua să plouă în Transilvania, Maramureș, nordul Moldovei și la munte, „iar după-amiaza și seara vor fi averse, descărcări electrice și condiții de grindină în Muntenia și Dobrogea. Cantitățile de apă vor fi de 15…20 l/mp și izolat peste 30 l/mp”.

Sunt prognozate lapoviță și ninsoare în zonele montane înalte

Reprezentanții ANM au mai precizat că se vor semnala și intensificări ale vântului. Mai precis, că local și temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 45…55 km/h.

„În zona montană, îndeosebi în Carpații Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, la altitudini în general de peste 1600 m, rafalele vor depăși 70…90 km/h și vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare”, au mai transmis specialiștii ANM, prin intermediul informării meteo emise miercuri dimineață.

217 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger