AcasăNewsVIDEO Momentul în care o blindată Piranha a Armatei Române s-a scufundat...

VIDEO Momentul în care o blindată Piranha a Armatei Române s-a scufundat în Dunăre

blindataVIDEO Momentul în care o blindată Piranha a Armatei Române s-a scufundat în Dunăre / captură Digi 24

Un TAB Piranha 3 s-a scufundat în Dunăre, în timpul exercițiilor militare NATO. Incidentul care a fost surprins pe camerele video a avut loc în urmă cu două zile, în localitatea Burdușani.

Blindata s-a scufundat în timp ce militarii încercau să traverseze brațul Borcea, transmite Digi 24. Vehiculul intră în apă, înaintează câțiva metri și apoi cade pe o parte și se scufundă.

Cel mai mare exercițiu militar NATO din România

Totul făcea parte dintr-un scenariu pus la punct de militari dar, potrivit informațiilor Digi24, lucrurile nu au decurs conform planului. Nu se știe, în acest moment, dacă a fost vorba despre o eroare a militarilor care conduceau Piranha sau dacă blindata a avut o problemă.

A început cel mai mare exercițiu militar NATO din România. Saber Guardian înseamnă 10.000 de militari care se antrenează împreună în mai multe locuri din ţară, în același timp. Pentru a salva un teritoriu capturat de inamici, soldații au traversat Brațul Borcea pe un pod de pontoane, construit de colegii români. Ajutor a venit de pe apă și din aer, iar 120 de blindate au trecut Dunărea.

Saber Guardian este organizat o dată la 2 ani, din 2013, iar scenariile presupun antrenamente comune, pentru ca, în situația în care ar putea fi activat Articolul 5 din Tratatul NATO, fiecare militar să știe cum să acționeze și ce are de făcut.

author avatar
Andreea Vlad
1.354 afisari

8 COMENTARII

  1. cine se pricepe la asemenea chestii?doar armata…ei sa-si dea cu parerea//Dupa capul meu treci Dunarea cu barca,sau pui masinile pe un bac

    • parca exista si niste pontoane motorizate,ca niste platforme plutitoare cu motor.

      • pui tancul pe ele,il asiguri bine pe platforma,si pe urma pontonul motorizat duce tancul pe celalalt mal

  2. nato a devenit o adunatura condusa de c00rcobeisty cu shlytzul la spate.
    militarii români au jurat credinta patriei România, nu politrucilor satanisti care conduc nato.
    articolul 5 este o vrajeala ambalata frumos. sua se folosește de nato pt. a indeplini planul pentru instaurarea dictaturii lui antihrist.
    România NU ESTE CU NATO!

  3. Scria presa prin 2019 ca la Bordusani s- a mai intamplat ceva.
    Un lucru e clar.
    Pe aici, prin Bordusani, nu se trece!

  4. Astia de la noi inca trag cu tunul in poligon, ce pretentii sa ai de la ei in cazul unui razboi modern? Au simtit rusii pe pielea lor ca nu mai tine cu armamentul clasic, de la tancuri la nave supradimensionate. Acum exista drone ieftine si eficiente, exista rachete hipersonice care nu pot fi interceptate de scuturile aeriene, exista socuri electromagnetice care dau peste cap tot ce inseamna electronica. Iar armata noastra se doteaza cu vechituri F16, cu promisiuni de F35 care vor ajunge cand vor fi vechituri si ele, cu tancuri Abrams nepotrivite pentru podurile noastre, cu Patriot ineficiente, cu Himars care deja pot fi contracarate de rusi, cu drone scumpe etc. Diferenta e ca inainte de aceste dotari aramata noastra era egala cu zero, iar acum e tot egala cu zero, insa cu cateva (multe) miliarde de euro aruncate pe apa Sambetei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger