AcasăNewsVIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai...

VIDEO. Imagini cu deszăpezirea pe Transfăgărășan. Drumul ar putea fi redeschis mai devreme ca de obicei

sursa foto: captură video Facebook/DRDP Braşov

Drumarii au început deszăpezirea pe Transfăgărășan. Vești în acest sens au venit chiar miercuri, 1 mai, de la DRDP Brașov.

Dat fiind faptul că zăpada este mai puțină decât în alți ani, drumul ar putea fi deschis mai devreme de 1 iulie, data obișnuită, estimează sursa menționată.

Drumarii lucrează de zor să înlăture zăpada de pe Transfăgărășan, din câte reiese din imaginile postate pe o rețea de socializare. De altfel, se poate observa că, pe alocuri, nămeții au înălțimi considerabile. Chiar și așa, utilajele își fac loc și îndepărtează zăpada.

S-a început deszăpezirea pe Transfăgărășan

„Am început deszăpezirea Transfăgărășanului! Deocamdată lucrăm în zonele în care nu există risc de avalanșă și doar atunci când condițiile meteo permit intervenția în siguranță”, au transmis, miercuri, reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Braşov, prin intermediul paginii de Facebook a instituției.

Iar veștile sunt optimiste, când vine vorba despre deschiderea drumului. „Având în vedere că în acest an avem mai puțină zăpadă față alți ani, estimăm că vom putea deschide acest drum spectaculos cu mult înainte de data obișnuită de 1 iulie”, se precizează de la nivelul DRDP Braşov.

În conformitate cu normativele în vigoare, circulația pe toată lungimea DN7C – Transfăgărășan se deschide în data de 1 iulie.

author avatar
Andrei Coman
147 afisari

1 COMENTARIU

  1. -Transfăgărășan e o nebunie ceaushista,
    vine de la „masivul Tian Shian”

    Tian-Șan, cunoscut și sub numele de Tengri Tagh sau Tengir-Too, însemnând „Munții Cerului” sau „Muntele Ceresc”, este un sistem mare de lanțuri montane situate în Asia Centrală. Cel mai înalt vârf din Tian-Șan este Jenghiș Ciokusu, cu 7.439 de…

    Transfăgărășanul a fost construit între anii 1970(dubios-dubios) – 1974, la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger