AcasăNewsVIDEO. Filmul care a șocat planeta! „Cuties”, propagandă pentru legalizarea pedofiliei? Se...

VIDEO. Filmul care a șocat planeta! „Cuties”, propagandă pentru legalizarea pedofiliei? Se cere falimentul Netflix!

Aparent un simplu film care ar fi vrut să aducă în atenția publicului povestea unei fete de 11 ani, pe nume Amy. O puștoaică senegaleză din Paris care devine fascinată de o trupă de dans cu „spirit liber” și astfel începe să se răzvrătească față de tradițiile conservatoare ale familiei sale. Doar că în jurul peliculei ”Cuties” („Drăguțele”) s-au iscat deja foarte multe controverse.

Promovarea filmului de către platforma Netflix a generat un veritabil val de critici pe Internet în rândul celor care consideră că fimul depășește limita. În privința înfățișării copiilor într-o manieră sexualizată, potrivit Variety!

Din rândul celor nemulțumiți de ce au văzut în imaginile producției regizate de franțuzoaica Maïmouna Doucouré – premiată, de altfel, la Sundance Festival – au fost persoane care au și acționat. În sensul în care a fost creată o petiție, pe change.org, denumită ”Cancel Cuties on Netflix”, inițiativă care, până la data de față, a adunat peste 317.000 de semnături.

Mai mult, tot ca reacție în mediul online, a apărut pe Twitter și hashtag-ul #CancelNetflix, care joi, la o zi după ce filmul a avut premiera pe platforma amintită, a fost pe locul 1 la nivel de subiecte trending pe rețeaua de socializare, cu peste 200.000 de tweet-uri având acele cuvinte-cheie.

Reacții și pe scena politică

Doi senatori americani, Ted Cruz și Tom Cotton, au reacționat la rândul lor pe acest subiect. Tot pe Twitter. Cruz a fost cât se poate de clar în mesajul său. ”Profund deranjant: Netflix promovează agresiv noul film sexualizând copiii. Hollywood-ul nu ar trebui să sărbătorească și să câștige $$ din abuzul sexual al fetelor de 11 ani. Acest lucru nu este OK”, a scris acesta.

De comentat a comentat și senatorul Ted Cotton, care și-a spus părerea în calitate de părinte și a cerut ”măsuri rapide” din direcția Departamentului de Justiție.

Într-o notă similară sună și reacția senatorului republican Omar Navarro.

Primele critici au pornit chiar de la afiș

Ar fi de menționat și faptul că ecoul primelor nemulțumiri la adresa producției ”Cuties” fusese remarcat încă din luna august, când a apărut un prim afiș de promovare a peliculei. Felul în care erau surprinse copilele care joacă în film, la fel și costumația aleasă au iscat aprigi comentarii după lansarea posterului. Și au generat scuze din direcția Netflix. Ai cărei reprezentanți au admis, tot pe Twitter, că a fost ”nepotrivit” și au decis să facă chimbări nu doar la nivel de fotografii, ci și la descriere.


author avatar
Andrei Coman
708 afisari

1 COMENTARIU

  1. jeg la metru patrat vandut de occident pe retea mondiala in timp de pandemie de rahat unde nu mai poti munci sau merge normal la scoala , trebuie sa ti serveasca ei pe unda filme penale!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger