AcasăNewsVIDEO. Controverse in cazul unui incident la cumparat de mici, in Odorheiu...

VIDEO. Controverse in cazul unui incident la cumparat de mici, in Odorheiu Secuiesc – Verificari si reactie oficiala

Un clip ajuns pe internet a iscat o multime de reactii in ultimele ore, dar si verificari din directia Protectia Consumatorilor Brasov.

Este vorba despre o inregistrare menita sa atraga atentia asupra faptului ca un barbat nu ar fi reusit sa cumpere mici de la Kaufland Odorheiu Secuiesc pentru ca nu ar fi vorbit limba maghiara. De altfel, din imaginile indelung comentate in spatiul public in cursul zilei de vineri se aude vocea barbatului care face inregistrarea, intreband: „da’ de ce nu ma serviti, pentru ca sunt roman sau de ce?”.

E de mentionat si faptul ca, din inregistrarea postata pe Youtube rezulta, din start, cum anume ajunge barbatul sa vrea sa cumpere mici.

Verificari, dar si explicatii 

„Ca urmare a vizionarii acestei filmari CRPC Brasov se autosesizeaza!!”, a transmis in prima faza Claudiu Susanu, seful Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Brasov, pe Facebook.

Ulterior, au aparut si precizari ample din directia companiei careia ii apartine hipermarketul din Odorheiu Secuiesc, din care rezulta ca se fac verificari interne in cazul de fata.

Redam integral reactia Kaukland, postata pe site-ul magazinului:

„Cu privire la cazul care a avut loc in Odorheiu Secuiesc, in data de 31 august 2017, compania Kaufland Romania transmite urmatoarele precizari:

Regretam atitudinea angajatei din cadrul magazinului din Odorheiu Secuiesc. Este un comportament de care ne dezicem, Kaufland avand o serie de principii care pun respectul fata de clienti si amabilitatea pe primul loc.

Va asiguram ca, potrivit procedurilor interne ale companiei, am demarat deja o investigatie si vom lua toate masurile pentru a evita pe viitor astfel de situatii, inclusiv introducerea cursurilor de limba romana. Subliniem ca, potrivit legii, eventualele masuri care vor fi decise vor fi confidentiale, deoarece tin de relatia angajat-angajator, respectand astfel dreptul la viata privata.

In acest moment, ca urmare a primelor noastre investigatii, venim cu o serie de precizari care sa contureze contextul in care s-a realizat filmarea.

La ora la care a avut loc discutia filmata la punctul Grill (9:47), programul de lucru cu clientii nu incepuse inca, angajata fiind implicata in sarcinile obisnuite de pregatire pentru deschiderea oficiala de la ora 10:00. Din acest motiv, casa de marcat nu era inca operationala, iar aceasta nu a putut incheia procedura de incasare, neputand servi astfel clientul si restituindu-i suma.

De asemenea, din imaginile surprinse de camerele de supraveghere din parcare, reiese ca autorului filmului i s-a comunicat orarul de functionare in prealabil.

Acesta a venit la punctul Grill intr-un interval de 16 minute de trei ori, inainte de inceperea programului, in intervalul 9:31 – 9.47, purtand discutii cu angajata.

Inca de la prima vizita, care a durat aproximativ un minut (de la ora 9:31:25 pana la ora 9:32:27), clientului i s-a comunicat ca programul de lucru nu incepuse inca la acea ora si din acest motiv nu putea fi servit. Cu toate acestea, el a revenit a doua oara la ora 9:37 si apoi a treia oara la ora 9:47, cand a pornit camera de filmat, inregistrand o reactie ca urmare a unor interactiuni anterioare.

Autorul filmului a omis sa precizeze ca filmarea data publicitatii este in fapt a treia discutie cu angajata noastra.

Cu toate acestea, nu toleram un astfel de comportament in relatia cu un client in niciunul din magazinele noastre din tara, indiferent de regiune si vom lua masuri conform regulamentului intern.

Kaufland este o companie in care lucreaza oameni de diferite nationalitati si toti punem pe primul loc amabilitatea si respectul fata de client, aspecte absolut definitorii pentru activitatea noastra, oriunde am lucra. ”

Iata imaginile:

sursa foto/video: Youtube/Policeman

author avatar
National
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger