AcasăNewsVideanu: Guvernul nu are suficient sange in instalatie

Videanu: Guvernul nu are suficient sange in instalatie

PDL nu are vlaga si s-a anchilozat, iar Guvernul nu are curajul necesar pentru a lua taurul reformelor de coarne, afirma convins Adriean Videanu.

Adriean Videanu considera Guvernul prea las sa ia masurile asteptate de mediul de afaceri

Fost ministru al Economiei, pedelistul Adriean Videanu isi avertizeaza colegii ramasi in Guvern ca ne paste “o vulnerabilitate majora, un blocaj financiar” daca nu se iau repede masurile necesare relansarii mediului de afaceri: “Trag un semnal de alarma (…) PDL e un partid un pic anchilozat, fara vlaga. Parerea mea e ca ar trebui sa explice ce face guvernul si ar trebui sa ceara guvernului mai mult curaj in ceea ce inseamna mediul economic. Marele pericol e un blocaj financiar”. Pentru evitarea pericolului, Videanu propune majorarea salariului minim (“e mult prea mic si e folosit doar pentru evaziune fiscala”), reducerea contributiilor sociale de la 44% la 41% si micsorarea cotei unice pana la 12%, masuri discutate deja cu FMI cu un an in urma, pe vremea cand era ministru. In context, fostul lider PDL insista si pentru stimularea consumului, prin marirea salariilor, chiar daca “exista riscul ca cresterea sa se duca pe deficitul de cont curent”.

Premier in vremuri grele, Emil Boc a ajuns sa fie criticat si de colegii de partid, nu numai de adversari

Ca sa se evite agravarea situatiei, Videanu le-a cerut colegilor sa scuture cu mai multa vlaga Guvernul, astfel incat acesta sa-si gaseasca barbatia necesara luarii si altor masuri decat cele “de coercitie”. Ca sa se puna la adapost de mania liderului PDL, Adriean Videanu s-a grabit sa adauge ca responsabilitatea nu-i apartine exclusiv premierului Emil Boc: “nu e un one man show care le stie pe toate”.

PDL, mai izolat decat PRM

PDL o da in bara si politic, nu doar economic, crede Cristian Preda. PDL”e mai izolat decat era PRM-ul pe vremuri”, in conditiile in care “e foarte putin probabil sa castige scrutinul”, sustine acesta. Solutia: PDL trebuie sa aiba “capacitatea si disponibilitatea” necesare negocierii unei coalitii.

author avatar
Simona Badulescu
274 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Chirica și Alexe, întâmpinați de protestatari la deschiderea terminalului T4 al Aeroportului Iași – FOTO

În ziua în care are loc deschiderea noul terminal T4 al Aeroportului Iași, doi lideri locali s-au trezit cu o primire la care, cel...

Incident la metrou, în Capitală! Metrorex: „A fost raportată o urgență medicală”

Un incident a avut loc, vineri, la metrou, în București, circulaţia trenurilor fiind afectată temporar între Râul Doamnei şi Romancierilor, pe firul 1. S-a...
proger