AcasăNewsVideanu, Dorin Cocos si Alina Bica, audiati la Inalta Curte de Casatie...

Videanu, Dorin Cocos si Alina Bica, audiati la Inalta Curte de Casatie si Justitie

Adriean Videanu, Dorin Cocos si Alina Bica, trei dintre personajele importante ale dosarului „ANRP”, sunt audiate, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Acuzat de complicitate la abuz in serviciu, Videanu este judecat sub control judiciar si nu are voie sa paraseasca tara. Totusi, fostul ministru al Economiei le-a solicitat judecatorilor sa-i permita sa mearga pentru o scurta perioada de timp in Italia, la Carrara, unde ar trebui sa participe la un targ de marmura.

Reprezentantii lui Videanu sustin ca acesta vrea sa mearga in Italia pentru a parafa mai multe contracte, a-si salva firmele de la faliment si, implicit, pentru a salva locurile de munca ale angajatilor sai.

In plus, oamenii lui Videanu sustin ca firmele acestuia se afla in dificultate dupa ce fostul ministru al Economiei a ratat posibilitatea de a incheia, in Arabia Saudita, un contract de un milion de euro din cauza obligatiilor controlului judiciar care l-au impiedicat sa se deplaseze la fata locului.

Dorin Cocos apare si el, marti, in fata magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Afaceristul are si el o solicitare mai putin asteptata. Avocatii lui Dorin Cocos sustin ca acesta, judecat in stare de arest la domiciliu, sta intr-un apartament cu fiul sau si ar dori sa se mute cu chirie.

Motivul? Pentru a-si pregati dosarele corespunzator, Cocos senior trebuie sa se intalneasca des cu avocatii sai, iar de multe ori s-a nimerit ca acestia sa vina in apartament cand Alin Cocos avea si el oaspeti. Numarul mare de persoane prezente in apartament crea un disconfort real. Reamintim ca Dorin Cocos este acuzat, in dosarul „ANRP”, de trafic de influenta si de dare de mita.

Alina Bica, fosta sefa DIICOT, este audiata si ea, marti, la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Acuzata de luare de mita, abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, Alina Bica solicita revocarea arestului la domiciliu si spune ca este nevinovata. „Nu cred ca un om care, in 17 ani, nu a avut nicio sesizare la adresa integritatii sale, se apuca sa comita infractiuni pe banda rulanta din momentul in care ajungea la sefia unei institutii”, a fost mesajul transmis de Alina Bica.

author avatar
Cristi Ionita
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger