AcasăNewsVideanu: Contractele cu "baietii destepti" au fost semnate cand Ponta era sef...

Videanu: Contractele cu „baietii destepti” au fost semnate cand Ponta era sef la Corpul de Control

Adriean Videanu

Adriean Videanu, fost ministru al Economiei, l-a atacat pe Victor Ponta declarand ca toate contractele cu „baietii destepti” au fost semnate in perioada cand Ponta era seful Corpului de Control.

Adriean Videanu

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, l-a atacat dur pe Victor Ponta, declarand ca toate contractele Hidroelectrica cu „baietii destepti”au fost semnate in perioada 2003 – 2004, cand Victor Ponta era seful Corpului de Control. Acesta a declarat ca va semnala organele abilitate ale statului in legatura cu atributiile acestuia de atunci.

„Toate contractele cu baietii destepti al nivelul Hidroelectrica s-au semnat in 2003, 2004, cand Victor Ponta detinea calitatea de sef al Corpului de control. In legatura cu atributiile lui Victor Ponta, este intr-o mare problema pentru ca in orice situatie trebuie sa raspunda. Ori stia de aceste contracte si va trebui sa raspunda in institutiile abilitate sau nu a stiut si atunci este neglijenta in serviciu potrivit atributiilor. Pe tema atributiilor voi sesiza organele abilitate ale statului. Ii sugerez lui Victor Ponta sa depuna toata documentatia pe care o are altfel o sa-l acuz de tainuire”, a afirmat Adriean Videanu, conform RTV.

Acesta a mai spus ca el nu s-a implicat in renegocierile care au avut loc in 2009, acestea fiind facute de managementul e la acea vreme, insa decizia de renegociere a insemnat si salvarea Hidroelectrica, motivand ca firma se afla in pragul falimentului.

„In 2009, prin renegocierea contractelor, au salvat Hidroelectrica de la faliment, chiar daca in negociere au trebuit sa accepte prelungirea contractelor. Decizia managementului Hidroelectrica a fost una absolut corecta pentru Hidroelectrica”, a mai spus Videanu.

Fostul ministru al Economiei a comentat si dezicia managementului Hidroelectrica de a intra in insolventa, catalogand-o drept o greseala, motivand ca, in primele luni ale anului, compania avea un profit de 20 milioane de lei.

„Insolventa Hidroelectrica este o grava eroare de management care va aduce prejudicii incalificabile in fiecare zi. Am aflat ieri ca pe primele 5 luni ale lui 2012 Hidroelectrica are un profit de 20 milioane de RON”, a spus Adriean Videanu.

author avatar
Ionut Zgimbau
302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger