AcasăNewsVictorie uriașă pentru studenți, obținută în instanță: Fără certificat verde la cursuri!

Victorie uriașă pentru studenți, obținută în instanță: Fără certificat verde la cursuri!

Victorie de proporții pentru studenții Universității de Medicină din Târgu Mureș, după ce Liga studenților din Iași a contestat în instanță decizia Universității de a introduce obligativitatea certificatului verde pentru prezența la cursuri.

Instanța a dat câștig de cauză studenţilor de la Medicină din Târgu Mureș, care, astfel, pot merge la cursuri fără certificat verde. Decizia vine după ce Liga Studenţilor din Iaşi a atacat în instanţă hotărârile universităţii mureşene.

Decizia este executorie

Conducerea Universității din Târgu Mureș a decis condiționarea participării la cursuri de existența unui certificat verde, care presupune vaccinarea, testarea cu maximum 72 de ore înainte prezentării certificatului sau trecere prin boală cu maximum 180 de zile anterior.

Decizia nu a fost îmbrățișată și de cei cinci studenți din Liga Studenților din Iași, care au contestat în instanță hotărârea. În prima instanță, judecatorii le-au dat drepate studenților.

Se cere demisia Ligii Studenților din Târgu Mureș

Decizia, însă, nu este definitivă, dar este executorie. Asta înseamnă că va produce efecte imediat, deci studenții mureșeni de la UMFST se pot prezenta fizic la activităţile didactice şi pot beneficia de locurile de cazare din cămine fără nicio constrângere privind prezentarea unui certificat verde. Anunțul a fost făcut de Liga Studenților din Iași.

Totodată, aceștia solicită demisia conducerii Ligii Studenţilor din Târgu Mureş pentru faptul că a susţinut deciziile universităţii.

author avatar
Alina Costache