AcasăNewsVictorie în instanță pentru cunoscutul medic! Mircea Beuran, achitat definitiv

Victorie în instanță pentru cunoscutul medic! Mircea Beuran, achitat definitiv

Cunoscutul chirurg Mircea Buran obține o victorie definitivă în instanță, în procesul în care DNA-ul l-a acuzat de luare de mită.

Concret, medicul Mircea Beuran a fost achitat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB). Decizia a fost luată în procesul în care Beuran era acuzat de luare de mită, pentru că, potrivit procurorilor anticorupţie, ar fi primit 10.000 de euro de la un medic pentru a asigura ocuparea, de către acesta, a unui post de asistent universitar în specialitatea Chirurgie generală în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Beuran primise o decizie similară, de achitare, şi în prima instanţă. Doar că DNA-ul a făcut apel la hotărârea Tribunalului Giurgiu, pronunțată în toamna anului trecut, în noiembrie 2022 mai exact.

Minuta instanței

Curtea de Apel Bucureşti a respins miercuri, ca nefondat, apelul declarat de DNA împotriva deciziei Tribunalului Giurgiu, prin care Mircea Beuran fusese achitat.

„În temeiul art.421 alin.(1) pct.1, lit.b din Codul de procedură penală, respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva sentinţei penale nr. 233 din data de 17.11.2022, pronunţate de Tribunalul Giurgiu – Secţia penală, în dosarul nr. 9606/3/2020. Constată că inculpatul a fost reţinut pe o perioadă de 24 ore, începând de la data de 13.02.2020, ora 20:00, până la data de 14.02.2020, ora 20:00 şi arestat la domiciliu de la data de 14.02.2020 până la data de 12.03.2020. În temeiul art. 275 alin. (3) din Codul de procedură penală, cheltuielile judiciare ocazionate de judecarea apelului rămân în sarcina statului. Definitivă”, se precizează în minuta instanţei.

Medicul Mircea Beuran a fost achitat în primă instanță, în noiembrie 2022, decizia fiind pronunțată la acea dată de Tribunalul Giurgiu.

Citiți și:

I s-a făcut dreptate! Medicul Mircea Beuran, achitat! Cum motivează judecătorii decizia

Medicul Mircea Beuran a câștigat procesul! Spitalul Floreasca, bun de plată! / Ce a mai decis instanța

Costache, lovit de ”blestemul lui Beuran”!

author avatar
Andrei Coman