AcasăNewsVictor Ponta, victorie importanta in instanta: "S-a dovedit ca politicienii trebuie sa-si...

Victor Ponta, victorie importanta in instanta: „S-a dovedit ca politicienii trebuie sa-si rezolve problemele fara a se folosi de justitie”

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis, joi, ca nu se impune inceperea urmaririi penale in cazul premierului Victor Ponta.

Reprezentantii Partidului National Liberal, filiala Cluj, au facut plangere impotriva lui Ponta, acuzandu-l de abuz in serviciu, respectiv ca nu a respectat termenul privind organizarea alegerilor pentru sefia Consiliului Judetean Cluj.

Initial, magistratii de la Curtea de Apel Cluj au dat castig de cauza reprezentantilor PNL Cluj, dar procurorii au decis ca nu exista motive pentru a incepe urmarirea penala impotriva premierului Victor Ponta.

Cei de la PNL Cluj au atacat decizia procurorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie, insa magistratii de aici au respins contestatia celor de la PNL Cluj.

„Respinge ca nefondata plangerea formulata de petentul Partidul National Liberal – filiala Cluj, impotriva ordonantei nr.46/P/2015 din data de 6 aprilie 2015 dispusa de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica. Obliga petentul la plata sumei de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva”, se arata in decizia de joi a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Victor Ponta a salutat decizia ICCJ prin intermediul unui celebru site de socializare si a precizat ca „s-a dovedit ca politicienii trebuie sa-si rezolve problemele fara a se folosi de justitie”.

In plus, premierul i-a acuzat pe liberali ca „iubesc justitia doar cand le convine” si le-a recomandat acestora „sa nu mai foloseasca justitia ca sa-si suplineasca propria impotenta politica”.

author avatar
Cristi Ionita
294 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger