AcasăNewsVictor Ponta, ultimatum pentru Diaconescu in cazul Oltchim

Victor Ponta, ultimatum pentru Diaconescu in cazul Oltchim

Victor Ponta a anuntat ca Dan Diaconescu ca are termen pana pe 1 octombrie sa plateasca banii pentrul Oltchim in caz contrar urmand a fi cercetat pentru inselaciune.

Primul ministru al Romaniei, Victor Ponta, a anuntat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca Dan Diaconescu, castigatorul licitatiei privind privatizarea Oltchim, are termen pana pe 1 octombrie sa achite banii pentru pachetul majoritar al actiunilor combinatului de la Ramnicu Valcea.

„Luam in calcul ca pana la 1 octombrie Dan Diaconescu nu va putea sa plateasca pretul. In aceste conditii, responsabilitatea pentru acei oameni ramane in sarcina acsionarului majoriatar, Guvernul, suntem pregatiti sa numim un nou management, un administrator care sa opreasca contractele daunatoare, paguboase pentru Oltchim, sa discute cu creditorii privati, sa reia activitatea pe baza unui sprijin pe care Guvernul il poate asigura ca si capital de lucru din fondurile de privatizare, urmand ca intr-o perioada de maxim 6 uni de adminstrare eficienta si rezolvarea problemelor juridice, de repornire a combinatului, discutand si avand consultare pe aceasta tema cu partenerii internationali, sa reluam procesul de privatizare cu un investitor strategic. Pana in iulie inclusiv, s-au platit salariile angajatilor. Asteptam data de 1 octombrie sa stim daca Guvernul ramane proprietar si vom asigura plata salariilor, repornirea combinatului, daca nu va exista un contract de privatizare incheiat”, a declarat Victor Ponta.

Totodata primul ministru a mai anuntat ca, in cazul in care Dan Diaconescu nu isi va putea onora oferta, va trebui sa raspunda penal pentru fals in acte oficiale si inselaciune.

„Daca a asigurat in fals ca dispune de resursele financiare necesare, acest lucru va atrage raspunderea penala pentru fals in acte oficiale si inselaciune”, a precizat Victor Ponta, citat de rtv.net.

Declaratiile premierului Victor Ponta sosesc dupa ce Dan Diaconescu a anuntat ca nu va semna contractele necesare preluarii combinatului deoarece din contract lipsesc clauze, prevederi si anexe, motivul reprezentandul faptul ca OPSPI a prezentat hartii diferite fata de cele din caietul de sarcini.

author avatar
Ionut Zgimbau
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger