AcasăNewsVictor Ponta: "Strategia noastra prevede ca salariul minim sa ajunga la 1.400...

Victor Ponta: „Strategia noastra prevede ca salariul minim sa ajunga la 1.400 de lei”

Premierul Victor Ponta a participat, miercuri, la o intalnire cu liderii celor mai importante sindicate din Romania.

Cu aceasta ocazie, Ponta a tinut sa-i linisteasca pe oameni in legatura cu trendul economiei romanesti. Mai mult, premierul Victor Ponta a anuntat ca „strategia noastra prevede ca salariul minim sa ajunga la 1.400 de lei”.

Desi a precizat ca vorbeste, inca, pe „cifre neoficiale, care nu sunt batute in cuie”, Ponta a spus ca exista un program de majorare, in etape, a salariului minim pe economie.

„La 1 ianuarie 2016 avem batut in cuie, adoptat, salariul minim pe economie va creste, in mod sigur, pana la 1.200 de lei. Ne dorim ca salariul minim sa creasca la 1.300 de lei, de la 1 iulie 2016, si la 1.400 de lei, de la 1 ianuarie 2017”, a fost mesajul transmis de Victor Ponta.

Premierul anunta ca „este sustenabil si pentru bugetari si pentru sectorul privat o crestere semestriala a salariului minim”.

In legatura cu Legea salarizarii unice, Ponta a precizat ca „proiectul va ajunge la Guvern in perioada 1-15 octombrie si il vom mai discuta o data cu sindicalistii inainte de a-l trimite catre Parlament cel mai tarziu la sfarsitul lunii octombrie”.

author avatar
Cristi Ionita
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger