AcasăNewsPonta, dupa intalnirea cu FMI: Salariile bugetarilor cresc cu 8% in iunie....

Ponta, dupa intalnirea cu FMI: Salariile bugetarilor cresc cu 8% in iunie. Restul, in octombrie sau noiembrie

UPDATE – Ponta a declarat, dupa intalnirea avuta cu delegatia FMI, BM si CE, ca salariile bugetarilor vor creste cu 8%, de la 1 iunie, restul pana la 15% urmand sa fie acordat in functie de rezultatele economice, in octombrie sau noiembrie.

Premierul desemnat Victor Ponta si Florin Georgescu, nominalizat in fruntea Ministerului Finantelor in Cabinetul Ponta, au, luni dimineata, o intalnire cu delegatia comuna a Fondului Monetar International (FMI), a Comisiei Europene (CE) si a Bancii Mondiale (BM).

Discutiile dintre oficialii romani si reprezentantii FMI, BM si CE au loc la Palatul Parlamentului, potrivit RealitateaTV. La acest sfarsit de saptamana, Florin Georgescu a participat, timp de doua zile, la negocieri cu delegatia acomuna a acestor foruri internationale, desfasurate la sediul Bancii Nationale.

Discutiile maraton s-au incheiat cu succes, cele doua parti stabilind termenii noii scrisori de intentie la acordul de tip preventiv, dupa cum a explicat, sambata, ministrul desemnat al Finantelor din Cabinetul Ponta. „Practic, acordul este negociat si incheiat cu succes. (… ) S-au identificat sume suplimentare care au permis majorarea deficitului bugetar, respectand tinta limita de 3% in relatia cu Uniunea Europeana pentru acest an si de asemenea respectand angajamentele fata de Fondul Monetar International”, a precizat Georgescu.

125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger