AcasăNewsVictor Ponta si-a falsificat CV-ul. Acesta se lauda cu un master pe...

Victor Ponta si-a falsificat CV-ul. Acesta se lauda cu un master pe care nu l-a urmat

Premierul Victor Ponta si-a falsificat CV-ul adaugand un master in Catania. Informatia privind efectuarea masteratului a fost negata de presedintele Universitatii din Catania.

Premierul Victor Ponta se afla intr-un nou scandal privind studiile sale dupa ce, miercuri, s-a descoperit ca a trecut in CV un master la Catania, desi nu a urmat niciodata masteratul la acea institutie educationala.

Mai mult, ca urmare a unui mesaj trimit de catre TVR Info, presedintele Universitatii din Catania, Italia, a raspuns oficial, printr-un email, ca „domnul Victor Ponta nu a fost niciodata student la master in universitatea noastra”.

Premierul a replicat pe blogul personal, motivand ca are o diploma care atesta nu studii masterale, ci un curs de drept penal international la Universitatea din Catania.

Confruntat cu aceste acuze, premierul a adus dovezi ca ar fi urmat un curs de drept penal international, postand pe blogul sau o copie a diplomei obtinute.

„Am facut un curs de drept penal international la Universitatea din Catania, in martie-iunie 2000. Era un curs a carui denumire in italiana este «Corso di Formazione Avanzata in Cooperazione Giudiziaria e Spazio Giuridico Europeo in Materia Penale»”, precizeaza Ponta, atasand copia diplomei de absolvire.

Precizarile facute de Victor Ponta survin in urma acuzatiilor aparute in presa conform carora, dupa scandalul de plagiat, a sters din CV-ul sau lucrari un master in drept penal international pe care l-ar fi facut intre martie si iunie 2000, la Universitatea Catania, Italia.

„Am scos, la un moment dat, referirea din CV-ul oficial, pentru ca am vrut sa pastrez in acesta mai ales lucruri referitoare la activitatea mea politica. Este un curs de mai multe luni, finalizat cu lucrare, calificativ si diploma”, a explicat acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
498 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger