AcasăNewsVictor Ponta si-a facut bilantul ca premier, inainte de motiunea PNL

Victor Ponta si-a facut bilantul ca premier, inainte de motiunea PNL

Marti va fi dezbatuta, in Parlament, motiunea de cenzura depusa de membrii Partidului National Liberal impotriva premierului Victor Ponta, iar acesta din urma profita de ocazie si, cu 24 de ore inainte de eveniment, si-a prezentat bilantul ca sef al Guvernului.

Printre altele, Ponta sustine ca „am preluat o tara plina de datorii, privita cu neincredere pe pietele financiare internationale si in imposibilitatea de a se imprumuta la dobanzi mici. Astazi, Romania se imprumuta la randamente minime istorice, necesarul brut de finantare este in scadere, am terminat de platit datoria la FMI, iar datoria externa totala a scazut cu 8,4 miliarde euro fata de aprilie 2012. Economia romaneasca are finante publice sustenabile, Romania avand a patra cea mai mica datorie ca pondere in PIB din UE28 si un deficit bugetar redus”.

De asemenea, premierul anunta ca „in perioada 2009-2011, ‪‎Romania‬ ajunsese in Top 10 tari cu cel mai mare risc de default din lume, conform Standard and Poors, in timp ce astazi, cu un procent de doar 7,8% risc de default, Romania este considerata o tara la fel de sigura si stabila economic precum statele dezvoltate din ‪‎UE‬. FMI confirma ca, daca se pastreaza acelasi parcurs, economia romaneasca poate depasi ca putere economica Portugalia, Republica Ceha sau Grecia in urmatorii trei ani”.

author avatar
Cristi Ionita
93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger