AcasăNewsVictor Ponta si-a curatat Cabinetul de “incompatibili”

Victor Ponta si-a curatat Cabinetul de “incompatibili”

Ca sa nu aiba probleme, mai ales cu presedintele Traian Basescu, premierul desemnat Victor Ponta i-a lasat la vatra partidelor pe politicienii acuzati de incompatibilitate, mergand insa pe mana lui Liviu Dragnea si Relu Fenechiu, doi demnitari care sunt deja in vizorul justitiei.

Victor Ponta

Dupa ce fiecare partid in parte, PSD, PNL, PC, a “binecuvantat”  lista ministrilor, premierul desemnat Victor Ponta si-a prezentat oficial echipa.

GABRIEL OPREA - Vicepremier (fara portofoliu)

Pentru functiile de vicepremieri au fost alesi  Liviu Dragnea, Daniel Chitoiu si Gabriel Oprea.

LIVIU DRAGNEA - Vicepremier, portofoliul Administratiei si Dezvoltarii Regionale

Cel din urma nu detine si un portofoliu, fiind un fel de bagator de seama sau “sprijin de nadejde” cum il alinta  Victor Ponta.

DANIEL CHITOIU - Vicepremier, portofoliul Finantelor

Ministrii viitorului Guvern sunt:  Aparare – Mircea Dusa,   Externe – Titus Corlatean, Energie – Constantin Nita, Comunicatii – Dan Nica, Administratie si Dezvoltare Regionala – Liviu Dragnea, Fonduri Europene – Eugen Teodorovici, Educatie – Remus Pricopie, Mediu – Rovana Plumb, Ministerul Tineretului si Sportului – Nicolae Banicioiu, Finante – Daniel Chitoiu, Sanatate – Eugen Nicolaescu, Cultura – Daniel Barbu, Agricultura – Daniel Constantin, Transporturi – Relu Fenechiu, Interne – Radu Stroe, Munca – Mariana Campeanu, Paduri si Ape – Lucia Varga, IMM, Turism si Mediul de Afaceri – Maria Grapini, Justitie – Mona Pivniceru, Industrie si Comert – Varujan Vosganian.  Garnitura este completata si de ministri delegati: Buget – Liviu Voinea, Dialog Social – Doina Pana, Ministru coordonator pentru proiecte de infrastructura (in SGG) – Dan Sova, Cercetare Stiintifica – Mihnea Costoiu, Relatia cu Parlamentul – Mihai Voicu, Romanii de pretutindeni – Cristian David.

Premierul a renuntat cu greu la Liviu Pop

Despre disparitia lui Eduard Hellvig, Ovidiu Silaghi, Liviu Pop si Ecaterina Andronescu din echipa guvernamentala  premierul nu a vrut sa dea prea multe detalii, repetand obsesiv ca au fost niste colegi extraordinari si ca spera sa-i aiba alaturi si pe viitor. Misterul a fost elucidat de colegii lui Ponta din USL, care au declarat ca cei patru au fost stersi de pe lista din motive de ANI. Mai mult, tot acestia au precizat ca intre liberali si Victor Ponta au existat mai multe disensiuni din cauza fostului ministru delegat Liviu Pop. “Pentru toti exista aceeasi masura. Dupa rationamentul lui Ponta, “incompatibilii” PNL erau mai rai decat Liviu Pop, care era promovat de el. Inlocuirea lui Pop cu Doina Pana s-a facut pe ultima suta de metri, pentru ca premierul nu vroia sa renunte la el”, a conchis un parlamentar PNL.

[nggallery id=315]

author avatar
Adelina Ionicel
1.130 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger