AcasăNewsVictor Ponta: "Salariul minim va creste la 975 de lei, iar acordul...

Victor Ponta: „Salariul minim va creste la 975 de lei, iar acordul cu FMI nu este in pericol”

Premierul Victor Ponta a prezentat, vineri dupa-amiaza, impresiile pe care le are dupa primele runde de negocieri cu reprezentantii Fondului Monetar International.

Printre altele, Victor Ponta a precizat ca, indiferent de discutiile avute cu FMI, salariul minim va creste la 975 de lei.

De asemenea, premierul sustine ca acordul cu FMI nu este in pericol in conditiile in care „noi suntem elevi model. Franta are deficit de 4%, iar Italia de 3%”.

Victor Ponta a afirmat, intr-un interviu acordat pentru obiectiv.info, ca nu poate fi de acord cu un deficit de numai 0,9% din PIB pentru ca asta ar insemna mari probleme la nivel de dezvoltare economica si de aparare a tarii.

„Azi, cand vorbim, nu cred ca se va rupe acordul cu FMI. Dar un deficit de 0,9% din PIB este inacceptabil pentru noi. Cu cofinantarea fondurilor europene sunt de acord, dar la Aparare spun ca nu au mandat. Cu toata dragostea, noi nu suntem Portugalia si Islanda. Suntem la granita Ucrainei”, a afirmat Victor Ponta.

Premierul a dat asigurari ca nu vor creste taxele sau impozitele, ca nu se renunta la masurile adoptate pana acum si ca Guvernul a stins deja toate arieratele si a inceput sa plateasca rambursarile de TVA.

De asemenea, Victor Ponta a precizat ca Noul Cod Fiscal va ajunge in Parlament in februarie si ca decizia Parlamentului va intra in vigoare din 12 ianuarie 2016.

author avatar
Cristi Ionita
177 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger