AcasăNewsVictor Ponta: Romania risca sanctiuni din partea Comisiei Europene

Victor Ponta: Romania risca sanctiuni din partea Comisiei Europene

Victor Ponta

Victor Ponta, prim ministru, a anuntat ca, din cauza unor nereguli cu fondurile europene, Romania ar putea fi sanctionata de catre membrii Comisiei Europene.

Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica noapte, ca Romania risca sanctiuni financiare din partea Comisiei Europene, amenda urmand a sosi din cauza unor fraude in sistemul fondurilor europene.

„Pentru Romania, marele pericol al acestei toamne nu este problema Schengen, ci decizia pe care Comisia Europeana o va lua vizavi de ceea ce s-a descoperit referitor la fondurile europene in perioada 2009 – noiembrie 2011. S-au facut auditurile si este foarte posibil ca acum sa primim niste sanctiuni”, a declarat Victor Ponta in cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

Primul ministru al Romaniei a adaugat ca, pentru a scadea riscul unor posibilie sanctiuni, ar fi bine ca, alaturi de Traina Basescu, presedintele Romaniei, sa se deplaseze la Bruxelles pentru a discuta cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

„Aici cred ca Basescu si cu mine ar trebui sa mergem impreuna la comisarii europeni, la Barroso, sa spunem ca in 2009 – 2011 au fost aceste neregularitati si ca aceastea au fost indreptate odata cu venirea lui Orban”, a mai declarat Victor Ponta.

author avatar
Ionut Zgimbau
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger