AcasăNewsVictor Ponta: "Romania reprezinta un bastion de securitate, stabilitate si predictibilitate"

Victor Ponta: „Romania reprezinta un bastion de securitate, stabilitate si predictibilitate”

Prezent luni, la deschiderea Summitului Regional de Securitate Cibernetica, premierul Victor Ponta a avut numai cuvinte de lauda la adresa rolului pe care tara noastra il joaca in regiune.

Ponta sustine, printre altele, ca „in aceasta regiune complicata, Romania reprezinta un bastion de securitate, de stabilitate si de predictibilitate”.

De asemenea, premierul este convins ca „alaturi de SUA putem sa construim o lume mai sigura si un cadru in care dezvoltarea noastra sa nu fie pusa in pericol de atacuri cibernetice”.

Premierul Victor Ponta vrea sa sublinieze importanta parteneriatului dintre Romania si SUA pentru asigurarea securitatii cibernetice in conditiile in care „in ziua de astazi nu mai avem doar razboaie conventionale ci si altfel de razboaie, la fel de dificile, precum cel pe energie pe care il avem cu Federatia Rusa”.

De altfel, premierul sustine ca „principala arma a Rusiei nu o reprezinta avioanele sau tancurile sau rachetele, ci o reprezinta gazul si energia cu care pot santaja regiunea si Europa”.

author avatar
Cristi Ionita
70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger