AcasăNewsVictor Ponta: Romania mai are de cheltuit 3 miliarde de euro pe...

Victor Ponta: Romania mai are de cheltuit 3 miliarde de euro pe investitii publice

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a declarat, luni, ca tara noastra trebuie sa mai faca investitii publice de cel putin trei miliarde de euro pana la sfarsitul acestui an.

Ponta sustine ca suma respectiva este acoperita de buget, dar ca investitiile se fac cu mare dificultate din cauza birocratiei.
Premierul a anuntat ca „dupa sapte luni, Romania are un deficit al bugetului public de 0,2% din PIB. Pentru o economie puternica, consolidata, asta ar fi o veste buna. Dar pentru o economie ca cea romaneasca, care are nevoie de investitii, nu cred ca este o veste atat de buna”.

Prezent la un eveniment organizat de Ambasada SUA la Bucuresti, Ponta a anuntat ca Romania trebuie sa faca investitii publice de cel putin 2% din PIB, respectiv cel putin trei miliarde de euro. Ponta este de parere ca aceste investitii publice vor face ca intreaga tara sa se dezvolte din punct de vedere economic.

Ponta a tras un semnal de alarma in legatura cu birocratia ce impiedica efectuarea de investitii. „E vorba de proceduri lungi, despre o boala romaneasca a contestarii: nu exista niciun fel de procedura care sa nu fie contestata. E vorba despre fuga de repsonsabilitate a celor care trebuie sa duca aceste proceduri la bun sfarsit si cred ca aici cu o colaboare stransa cu mediul de afaceri, cu Guvernele partenere, pentru a invata din experienta acestora, ne va ajuta sa folosim mai bine banii pe care ii avem pentru investitii si pe care nu ii cheltuim din motive procedural birocratice”, a spus Ponta, conform Digi 24.

author avatar
Cristi Ionita
106 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger