AcasăNewsVictor Ponta: "Romania este afectata de sanctiunile impuse Rusiei"

Victor Ponta: „Romania este afectata de sanctiunile impuse Rusiei”

Premierul Romaniei, Victor Ponta, a declarat, vineri, ca tara noastra este afectata de sanctiunile impuse Federatiei Ruse.

Pentru a pune capat conflictului armat din estul Ucrainei, membrii UE au decis sa impuna mai multe sanctiuni Moscovei, Federatia Rusa fiind considerata vinovata pentru razboiul dintre armata ucraineana si separatistii prorusi.

Sanctiunile au intrat in vigoare vineri, dupa publicarea lor in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, si, conform presei internationale, au rolul de a limita finantarea economiei ruse.

Intrebat despre modul in care aceste sanctiuni vor afecta Romania, premierul Victor Ponta a precizat ca tara noastra va fi afectata la fel ca intreaga Europa.

Totusi, Victor Ponta sustine ca „este un pret care merita platit, pentru ca trebuie sa demonstram ca nimeni nu poate schimba legea internationala si nu poate abuza de alta natiune europeana”.

Federatia Rusa a anuntat, deja, ca este posibil sa reduca exporturile de gaze catre tarile UE, din cauza sanctiunilor impuse de Uniunea Europeana.

author avatar
Cristi Ionita
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger