AcasăNewsVictor Ponta: "Reorganizarea administrativ-teritoriala, facuta obligatoriu in 2014"

Victor Ponta: „Reorganizarea administrativ-teritoriala, facuta obligatoriu in 2014”

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, comentand afirmatia sefului statului, Traian Basescu, care a anuntat ca nu va renunta la ideea ca, pana la alegerile din noiembrie, Romania sa aiba o lege a reorganizarii administrativ-teritoriale a tarii, ca aceasta va fi facuta in 2014.

Victor Ponta

„Reorganizarea administrativ-teritoriala, asa cum USL a prezentat deja, va fi obligatoriu facuta in 2014, atunci cand, odata cu alegerile pentru Parlamentul European, din punctul de vedere al USL trebuie sa alegem presedintii de regiuni si Consiliile regionale, fara a desfiinta judetele actuale. E exact pe sistemul care azi functioneaza in Franta, in Italia, in Spania sau in Germania”, a spus Ponta. Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, ca nu va renunta la ideea unei legi a reorganizarii administrative, care sa fie aprobata pana la alegerile care vor avea loc la sfarsitul anului si care sa fie aplicata treptat, pana in 2016.

„Un element al modernizarii Romaniei este reorganizarea administrativ-teritoriala si va marturisesc ca aceasta idee a primit o riposta puternica din partea partidelor politice, chiar si a societatii civile, dar, anul acesta, nu voi renunta la ideea ca, pana la alegerile legislative din luna noiembrie, vom putea avea o lege a reorganizarii administrativ-teritoriale, lege care sa intre intr-un proces de implementare in ciclul electoral urmator 2012-2016, urmand ca implementarea completa sa fie la sfarsitul anului 2016”, a declarat presedintele Basescu. El a spus ca actuala organizare administratica a teritoriului a devenit „o frana” in dezvoltarea Romaniei moderne si ca nimeni nu are o viziune regionala.

 

author avatar
Ciprian Purice
293 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger