AcasăNewsVictor Ponta: "Rectificarea bugetara este agreata de FMI si CE"

Victor Ponta: „Rectificarea bugetara este agreata de FMI si CE”

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca a treia rectificare bugetara pe acest an este agreata de membrii Fondului Monetar International si de cei ai Comisiei Europene.

De altfel, Ponta sustine ca „aceasta a treia rectificare bugetara este cel mai important lucru care putea fi facut inainte de finalizarea bugetului pe 2015”.

Premierul se lauda ca „avem 12 miliarde de lei incasari suplimentare la buget fata de 2013 si crestere economica confirmata si azi de INS. Sunt bani mai multi, mai putina evaziune fiscala, cheltuieli mai bine facute ale institutiilor publice. Cred ca e principala realizare a anului 2014, pe care trebuie sa o continuam in 2015”.

De asemenea, Ponta spune ca „putem sa nu mai platim nimic din ce trebuie sa platim in 2015, terminam anul cu deficit 0,2% din PIB, dar la anul tot trebuie sa platim titluri executorii, arierate, tot ceea ce vine din anii din urma. Este o decizie cu care sunt de acord Comisia Europeana si Fondul Monetar International. Nu am sa inteleg niciodata punctul de vedere al celor de la Consiliul Fiscal, care spun sa nu platim ceea ce avem de platit prin hotarari judecatoresti. Aceasta rectificare ne ajuta sa platim hotararile judecatoresti definitive si irevocabile castigate de profesori, de functionari publici, de magistrati si este prima data cand nu vom mai avea deloc arierate la firme private ale Guvernului central sau autoritatilor locale”.

author avatar
Cristi Ionita
145 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger