AcasăNewsVictor Ponta, reactie la atacurile CSM. Afla ce a spus!

Victor Ponta, reactie la atacurile CSM. Afla ce a spus!

Primul ministru Victor Ponta a comentat pe tema comunicatului CSM, care, joi, a deplans faptul ca, prin declaratiile facute, presedintele interimar, Crin Antonescu, incearca sa stirbeasca independenta justitiei.

Victor Ponta, premierul Romaniei, a reactionat, joi, refereritor la comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), prin care deplange faptul ca presedintele interimar Crin Antonescu incearca sa afecteze statutul independent al  justitiei, spunand ca CSM are dreptul sa actioneze „cum crede de rigoare”.

„CSM este o structura independenta si are dreptul sa actioneze cum considera de rigoare. Daca as fi avut dreptul legal sa-l convoc as fi facut-o pentru ca e absolut necesar sa avem un ministru al Justitiei”, a spus acesta, citat de b1.ro.

Acesta nu a pregetat insa sa ii acuze pe magistratii CSM referitor la modul discretionar in care reactioneaza in cazul declaratiilor celor doi presedinti, cel suspendat si cel interimar.

„As vrea sa fie sensibili la declaratiile tuturor, pentru ca atunci cand zile domnul Basescu ceva toata lumea tace chitic, cand spune domnul Antonescu ceva toata lumea se simte afectat”, a mai spus primul ministru.

Totodata, acesta a considerat ca anchetele care au loc in tara, privind identificarea persoanelor care au votat multiplu, reprezinta o ilegalitate,

„In cadrul sedintei CSM de luni voi sustine ca trebuie date explicatii vizavi de faptul ca mii de oameni sunt cautati de procurori. E un drept constitutional sa votezi si este profund illegal sa te duci sa anchetezi un om pentru ca a votat” a declarat Victor Ponta.

Reactia primului ministru survine dupa ce, joi, CSM a sesizat Inspectia Judiciara in legatura cu afirmatiile publice „de natura sa afecteze independenta justitiei” facute de Crin Antonescu, presedintele interimar, si Ion Iliescu, presedintele onorific al PSD.

author avatar
Ionut Zgimbau
308 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger