AcasăNewsVictor Ponta: Raportul MCV este unul echilibrat

Victor Ponta: Raportul MCV este unul echilibrat

Premierul Victor Ponta a comentat pe seama raportului MCV, care a fost prezentat miercuri de presedintele CE, Jose Manuel Barosso, spunand despre acesta ca este echilibrat, ce prezinta justitia romana asa cum este ea.

Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, a comentat, miercuri, rezultatele raportului privind Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) realizat de catre Comisia Europeana, declarand despre acesta ca este unul echilibrat, care prezinta atat lucrurile bune, cat si pe cele negative.

„Cele 11 intrebari legitime ale CE au primit un raspuns clar si concret, vreau sa spun ca imi asum responsabilitatea ca aceste obligatii sa fie puse in practica,” a declarat acesta, citat de b1.ro .

Premierul a dorit sa adauge ca raportul nu analizeaza doar perioada in care Guvernul s-a aflat sub conducerea sa, ci si perioada de dinainte, documentul fiind incropit in urma analizei unei perioade de cinci ani, de cand Romania a aderat la Uniunea Europeana.

„Justitia din Romania, instrumentele de anticoruptie, arata asa cum e trecut in raportul MCV. Principalul responsabil e Traian Basescu, atat in ce priveste lucrurile bune, cat si cele rele. Cred ca avem obligatia sa implementam tot ce CE a considerat ca nefunctional si cred ca trebuie sa dam raspunsuri dincolo de sistemul anticoruptie, ci tot ce insemna Justitie. Ea trebuie sa fie dura si eficienta in tot ceea ce judeca, in toate domeniile,” a mai spus Victor Ponta.

author avatar
Ionut Zgimbau
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger