AcasăNewsVictor Ponta: PSD va fuziona cu UNPR

Victor Ponta: PSD va fuziona cu UNPR

(foto: facebook)

Premierul Victor Ponta a declarat marti, la deschiderea sedintei Biroului National al partidului, ca PDS si UNPR vor fuziona in vederea viitoarelor discutii legate de guvernare. Nu este prima data cand Ponta aduce in discutie acest aspect.

(foto: facebook)

Desi au guvernat alaturi de PNL, dupa ruptura din 2010 de social-democrati, ideologia UNPR-ului este totusi de stanga. In prezent, intre PSD si UNPR exista un protocol politic sub forma unei aliante de centru stanga. Prim-ministrul a vorbit despre o fuziune intre cele doua partide, in urma careia gruparea politica va fi formata din 221 de parlamentari.

Premierul a afirmat ca aceasta masura va fi necesara in contextul viitoarelor discutii guvernamentale. Aceasta alianta, de centru stanga, a luat nastere in anul 2009, imediat dupa ce Mircea Geoana a fost inlaturat de la conducerea PSD si inlocuit de Victor Ponta, si reprezinta doar o jumatate din USL. Cealalta parte era formata din alianta PNL – PC, insa la aceasta guvernare PC a decis sa formeze singur grup parlamentar.

author avatar
Alina Costache
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger