AcasăNewsVictor Ponta: Prima rectificare bugetara din acest an este pozitiva

Victor Ponta: Prima rectificare bugetara din acest an este pozitiva

Premierul Victor Ponta a anuntat, marti, la Palatul Victoria, primele date ale rectificarii bugetare de anul acesta, precizant ca este pozitiva si ca sume importante vor fi alocate catre mai multe ministere.

„Este o rectificare pozitiva, cresc veniturile cu 1,7 miliarde lei. In iunie, incasarile au fost de 99,7%, insa in iulie deja de ieri erau incasari 100%. Nu-mi doresc decat ca acest trend sa se continue. Actiunile DIICOT, DNA, masurile celor care fac controlale se pare ca au in sfarsit efect. Pastram 2,2 % deficit bugetar. Pastram toate sumele prevazute ca fiind sume de cofinantare pentru proiectele europene”, a declarat Victor Ponta.

Intre ministerele vizate se numara Ministerul Sanatatii care primeste suma de 489 de milioane de lei pentru cheltuielile pentru programele nationale si sistemul de interventii de urgenta, iar CNAS – 166 de milioane de lei, Ministerul Apararii primeste 400 de milioane de lei, Ministerul Economiei – 300 de milioane de lei, iar Ministerul Educatiei – 150 de milioane de lei dedicate pentru plata hotarârilor judecatoresti legate de plata salariilor profesorilor, Ministerul Transporturilor 156 milioane si Ministerul Culturii – 10 milione de lei.

Victor Ponta a adaugat ca o noua rectificare bugetara va avea loc la sfarsitul lui septembrie.  Prima rectificare bugetara din acest an urmeaza sa fie aprobata de Guvern in aceasta saptamana, Executivul urmand sa se reuneasca vineri, in sedinta speciala, pentru aprobarea rectificarii.

author avatar
Alina Costache
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger