AcasăNewsVictor Ponta pregateste o noua garnitura de ministri

Victor Ponta pregateste o noua garnitura de ministri

Instalati in Palatul Victoria doar de o saptamana, noilor ministri li s-a sugerat, chiar de catre premierul Ponta, sa nu se ataseze prea mult de functie si scaun.

Victor Ponta isi doreste un guvern format din oameni mai tineri

Desi echipa guvernamentala pe care o conduce este perceputa chiar si de catre adversari ca fiind una competenta, Victor Ponta intentioneaza sa improspateze imaginea Guvernului. Dupa alegeri parlamentare, evident, cand premierul spera ca USL sa ramana la butoane.  ”Evident ca dupa alegeri si avand in fata un mandat de patru ani voi aduce mult mai multi oameni din generatia mea. Acum insa experienta a contat enorm in alegerea pe care am facut-o”, a afirmat seful Executivului, precizand ca actualul Cabinet este unul ”special” care avea nevoie de ministri cu experienta in institutiile publice.

Nu vrea razboi intre palate

Pentru ca lucrurile sa se desfasoare cat de cat normal, Victor Ponta i-a propus presedintelui Traian Basescu un pact de neagresiune, avertizandu-l insa ca nu va accepta ca ministrii sai sa fie criticati. „Acum am o pozitie publica, din care declaratiile mele trebuie sa tina cont de relatia institutionala cu presedintele Romaniei. In ceea ce ma priveste, nu voi ridica niciodata primul sabia, dar nu pot sa spun ca nu voi raspunde. Ma deranjeaza foarte tare faptul ca anumiti consilieri ai presedintelui, si pe frustrari personale pentru ca nu mai ocupa functiile de dinainte, au inceput sa atace ministri. Nu voi accepta lucrul acesta si voi discuta cu presedintele Romaniei”, a declarat premierul, exprimandu-si speranta ca va reusi sa ajunga la o intelegere cu seful statului in ceea ce priveste nivelul la care Romania sa fie reprezentata la urmatorul Consiliu UE. „Voi face tot ce tine de mine, si cred ca si presedintele va face, sa evitam un conflict care sa puna Romania intr-o situatie ridicola, sa fim amandoi acolo”, a conchis Victor Ponta.[poll id=”259″]

author avatar
Ana-Maria Ludatser
1.218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger