AcasăNewsVictor Ponta: "Pot sa adopt reducerea TVA prin OUG, dar nu aceasta...

Victor Ponta: „Pot sa adopt reducerea TVA prin OUG, dar nu aceasta ar fi cea mai buna cale”

Premierul Victor Ponta considera ca presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a facut o mare greseala in momentul in care a refuzat sa promulge noul Cod Fiscal.

„Politic, este evident ca domnul Iohannis pierde foarte mult in fata celor care l-au votat, pentru ca in programul PNL era reducerea TVA. Consider ca este un blocaj politic din partea PNL. Un gen de joc, uite, sa nu faca Ponta Codul Fiscal. Cred ca e, totusi, un joc inexplicabil. Pentru ca e un cod liberal, dorit de domnul Iohannis, iar apoi respins”, a fost mesajul transmis de Victor Ponta.

Premierul a tinut sa precizeze ca se teme „ca cei implicati sa nu doreasca o Romanie puternica din punct de vedere economic. Dar datoria mea ca prim-ministru este sa apar Romania”.

Victor Ponta sustine ca poate implementa reducerea TVA la 19% prin adoptarea unei Ordonante de Urgenta, insa este de parere ca „nu aceasta ar fi cea mai buna cale”.

De asemenea, premierul sustine ca „Romania a pierdut mult din increderea fata de investitori dupa ce domnul Iohannis a respins un cod fiscal discutat timp de un an cu institutii internationale si cu reprezentantii mediului de afaceri”.

author avatar
Cristi Ionita
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger