AcasăNewsVictor Ponta: Pivniceru trebuie sa rezolve cateva probleme in Justitie

Victor Ponta: Pivniceru trebuie sa rezolve cateva probleme in Justitie

Victor Ponta a anuntat ca noul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, va trebui sa reformeze domeniul pe care il va administra, prin rezolvarea catorva probleme.

Premierul Victor Ponta, a declarat, joi seara, ca Mona Pivniceru, noul ministru al Justitiei, va trebui sa rezolve cateva probleme care afecteaza domeniul pe care-l administreaza, urmand a-l reforma.

„E o zi importanta. (…) Ca om care am crescut in Justitie, am fost si eu procuror, intotdeauna mi-am dorit ca ministrul Justitiei sa fie cineva dintre noi, daca pot sa spun asa. Adica sa fie un judecator sau un procuror. Este prima data cand ministrul Justitiei este un judecator, doamna Pivniceru, ceea ce cred si sper sa fi fost o alegere foarte buna. Doamna Pivniceru trebuie sa rezolve, sigur, nu in trei luni, cateva dintre problemele Justitiei si sa inceapa o reforma reala in Justitie, in care sa atingem ceea ce nu s-a rezolvat pana acum”, a spus acesta intr-o emisiune de la RTV.

Printre problemele identificate de Victor Ponta se numara durata lunga a proceselor, precum si faptul ca, de obicei, doar cei instariti apeleaza la avocati, Justitia fiind prea scumpa pentru „oamenii simpli”.

„E in regula ca Justitia sa fie independenta, e bine ca cei de la Bruxelles sa laude daca sunt succese, dar de fapt, problema principala a Justitiei este ca oamenii nu au incredere in Justitie si ca procesele dureaza mult prea mult, iar procurorii au zeci de dosare si le amana de fiecare data, ca nu le pot judeca, este foarte scump sa te poti judeca. E o Justitie scumpa, la care au acces, in general, cei care au bani de avocati, si nu oamenii simpli”, a mai declarat Victor Ponta.

author avatar
Ionut Zgimbau
278 afisari

1 COMENTARIU

  1. Justitie.. Mda..nu trebuie sa fie ministru , un om cu reale calitati intelectuale si umane? Incepand chiar de la accent.! Deja se creeeaza imaginea unui”botic”deschis , plin de dintisori ascutiti.. Oare al cui este??

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger