AcasăNewsVictor Ponta, pentru presa germana: Nu vreau sa fiu ticalosul Europei

Victor Ponta, pentru presa germana: Nu vreau sa fiu ticalosul Europei

(foto: realitatea.net)

Cotidianul german „Die Welt” a publicat vineri un amplu interviu acordat de premierul Victor Ponta in care acesta sustine ca nu vrea sa fie „ticalosul Europei”.

(foto: realitatea.net)

Publicatia nemteasca Die Welt i-a pus mai multe intrebari premierului despre relatia sa cu presedintele Traian Basescu. Victor Ponta explicat inca de la inceput ca nu crede ca liderul Romaniei se va razbuna pentru cele intamplate in vara si ca va accepta rezultatul alegerilor. De asemenea, Ponta a mai sustinut ca el si Basescu lucreaza impreuna pentru ca tara noastra sa intre in Schengen in prima jumatate a anului viitor.

Printre altele, premierul a mai spus: “Sper sa avem un nou Guvern pana la Craciun”. Cand a fost vorba de atacurile venite de la Bruxelles, premierul sustine ca acestea nu sunt influentate de faptul ca Traian Basescu apartine familiei PPE. “Nu sunt o victima a PPE si in nici un caz a lui Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene. El nu m-a menajat cand  m-a criticat, insa a tratat tara deosebit de corect si echilibrat. Cat despre doamna Reding care m-a descris ca fiind ticalosul Europei, asta nu a fost nici un moment intentia mea. Nu pot sa spun ca nu m-au deranjat comentariile doamnei Reding. Senzatia mea este ca, de cand am depasit criza din Romania, comentariile politice au devenit mai putine”, le-a explicat Ponta germanilor.

In plus, liderul USL  s-a saturat sa tot fie comparat cu Viktor Orban, premierul maghiar, spunand ca inafara de prenume nu mai au altceva in comun si ca nici macar lui nu ii trece prin gand sa atace statutul Bancii Centrale sau sa ingradeasca libertatea presei, precum omologul sau.

 

author avatar
Andra Nesu
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger