AcasăNewsVictor Ponta: Pensiile ar putea fi majorate de la 1 ianuarie 2015

Victor Ponta: Pensiile ar putea fi majorate de la 1 ianuarie 2015

Premierul Victor Ponta sustine ca reprezentantii Guvernului discuta cu toate forurile abilitate posibilitatea ca pensiile din Romania sa fie majorate.

Ponta a anuntat, la Romania TV, ca se discuta posibilitatea ca pensiile sa poata fi majorate cu 4%, de la 1 ianuarie 2015. Asta in conditiile in care premierul anunta ca „anul acesta indexarea pensiilor a fost 3,75% si cu o inflatie mai mica decat a prognozat BNR”.

Ponta sustine ca „exista o discutie cu toate organismele internationale pentru majorarea punctului de pensie cu 4-4,5% in 2015”, premierul fiind sustinut de Rovana Plumb, ministrul Muncii, care vorbeste de un scenariu si mai optimist.

In plus, Victor Ponta este de parere ca Romania are nevoie de o lege noua in domeniu, o lege prin care sa se puna un mai mare pret pe principiul contributivitatii, dar sa se faca si reducerea decalajului dintre pensiile mult prea mari si cele mult prea mici.

Ponta spune ca o noua Lege a Pensiilor poate fi scoasa la inaintare abia dupa ce este discutat cu judecatorii de la Curtea Constitutionala, „pentru ca cei de la CCR ne-au zis deja ca nu avem voie sa reducem pensiile de serviciu si daca nu discuta legea cu ei, riscam sa o dam degeaba”.

In alta ordine de idei, Guvernul Ponta pregateste „conturile individuale de economisire pentru pensionari” si „un nou pilon de pensii, Pilonul IV, respectiv introducerea sistemului facultativ de pensii ocupationale bazat pe contributia asiguratului si a angajatorului”.

author avatar
Cristi Ionita
610 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger