AcasăNewsVictor Ponta, ordin de actualizare a listelor electorale

Victor Ponta, ordin de actualizare a listelor electorale

Victor Ponta, premier, i-a cerut ministrului de Interne Mircea Dusa ca, in ciuda invalidarii referendumului de CCR, sa continue actualizarea listelor electorale.

Primul ministru Victor Ponta i-a ordonat, joi, ministrului de Interne Mircea Dusa sa continue procesul de actualizare a listelor, motivand ca de pe liste inca nu au fost scosi toti romanii care nu au drept de vot.

„Va rog frumos, domnule ministru, sa continuati actiunea prin care sa cereti autoritatilor locale sa reactualizeze listele. Am inteles decizia CC, o acceptam, chiar daca e greu de spus ca este o decizie dreapta, dar acum, daca tot am constatat ca de fapt suntem mult mai putini in realitate… Eu, in colegiul meu de la Targu-Jiu, am 78.000 de locuitori si 85.000 de votanti, cred ca e valabil peste tot, nu?”, a spus Victor Ponta, citat de realitatea.net.

Totodata, primul ministru Victor Ponta i-a mai spus acestuia ca, dat fiind dat fiind faptul ca in toamna vor avea loc alegeri parlamentare, procesul de actualizare este extrem de important.

„Va rog, cu mijloacele legale pe care le are MAI, sa nu ne oprim acum dupa decizia CCR, ci, dimpotriva, sa ne facem datoria, sa cereti primarilor sa stim exacti cati cetateni sunt in Romania, cati mai voteaza, cu atat mai mult cu cat cetatenii din strainatate au in baza legii reprezentantii lor in Parlament, doi senatori si patru deputati care raman parlamentari de diaspora. Insa, in tara e foarte clar, am vazut si rezultatele de la INS, ca listele electorale pe baza carora s-a pronuntat CCR nu reflecta realitatea. Haideti sa le pregatim pentru alegerile din noiembrie”, a mai spus Victor Ponta.

author avatar
Ionut Zgimbau
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger