AcasăNewsVictor Ponta: "Nu sunt de acord cu marirea taxei TV"

Victor Ponta: „Nu sunt de acord cu marirea taxei TV”

Premierul Victor Ponta a subliniat, marti, ideea conform careia nu este de acord cu marirea taxei TV.

Anuntul este unul extrem de important si vine intr-un moment in care sefii TVR, in frunte cu directorul Stelian Tanase, fac presiuni tot mai mari pentru majorarea taxei TV de la 4,5 lei la cel putin 5 lei daca nu cumva chiar la 6 lei.

Reprezentantii TVR sustin ca este nevoie de aceasta marire a taxei TV, pentru ca altfel TVR va intra intr-un colaps total. „Situatia de la TVR a devenit catastrofala in ultimul an. Avem nevoie de o solutie urgenta”, este mesajul transmis de oamenii din TVR.

Sindicalistii solicita „o taxa universala”, pe care sa o plateasca fiecare roman in parte, plus „un comision de colectare stabilit prin lege la 5%”, situatie in care TVR ar obtine un plus de cel putin doua milioane de euro pe luna, suficient pentru a acoperi un an precum 2014, in care TVR a inregistrat pierderi de aproape 20 de milioane de euro.

Totusi, dupa ce, luni, a spus ca „TVR are nevoie, in primul rand, de un management care sa aiba grija de banul public” si ca „m-am opus cresterii taxei TV pe vremea cand presedinte la TVR era Claudiu Saftoiu, ma opun si acum”, premierul Victor Ponta a subliniat, marti, faptul ca „nu sunt de acord cu marirea taxei TV”.

De altfel, mesajul lui Victor Ponta este unul cat se poate de clar: „Nu sunt de acord cu marirea taxei TV ca sa acoperim din banii oamenilor managementul prost sau fraudulos de la postul public”.

author avatar
Cristi Ionita
345 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger