AcasăNewsVictor Ponta nu inghite ”obrazniciile” Budapestei

Victor Ponta nu inghite ”obrazniciile” Budapestei

Victor Ponta ii invita pe oficialii unguri sa-si vada de ciorba lor si sa nu-si mai bage nasul in oala Romaniei

Ambasadorul Ungariei, Oszkar Fuzes, a fost chemat de urgenta la MAE, dupa ce premierul Victor Ponta a spus ca Romania nu accepta ”obraznicii si lectii” de la nimeni.

Victor Ponta ii invita pe oficialii unguri sa-si vada de ciorba lor si sa nu-si mai bage nasul in oala Romaniei

Diplomatul ungur este obligat sa explice declaratiile facute de secretarul de stat al Ministerului de Afaceri Externe de la Budapesta, Nementh Zsolt, care a afirmat ca maghiarii din Transilvania ”sunt supusi unei agresiuni simbolice” din moment ce nu sunt lasati sa arboreze steagul secuiesc in institutii.

Ambasadorul Oszkar Fuzes a fost chemat sa dea cu subsemnatu’ la MAE in cazul steagurilor secuiesti

Situatia l-a deranjat la culme pe premierul Romaniei, care a amintit ca tara noastra are ”cele mai inalte standarde din Europa de reprezentare a minoritatilor, de autonomie a structurilor locale”, prin urmare nu este cazul ca cineva sa ne spuna ”ce steaguri sa afisam”.

”Sa dati un raspuns foarte ferm si foarte clar ca nu acceptam niciun fel de – eu nu vreau sa folosim un termen nediplomatic, as fi spus in mod normal obraznicii – dar nu acceptam niciun fel de lectii de la nimeni despre cum se aplica in Romania legile, inclusiv cele privind functionarea autoritatilor locale”, i-a cerut Ponta ministrului de resort, Titus Corlatean. Care s-a conformat si l-a convocat de urgenta pe ambasadorul Oszkar Fuzes.

author avatar
Simona Badulescu
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger