AcasăNewsVictor Ponta: "Nu a fost o surpriza plecarea Oanei Mizil!"

Victor Ponta: „Nu a fost o surpriza plecarea Oanei Mizil!”

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca anuntul deputatului Oana Niculescu Mizil privind demisia sa din partid nu a reprezentat o surpriza, adaugand ca nu a vorbit pe acest subiect cu Marian Vanghelie.

„Doamna Oana Mizil a pasit pe un nou drum politic, nu pot decat sa imi exprim regretul si sa ii urez succes”, a spus Ponta, in conferinta de presa de la finalul sedintei BPN al partidului. Intrebat daca a discutat cu aceasta despre plecare, Ponta a raspuns negativ. Ulterior, intrebat si daca a reprezentat o surpriza anuntul acesteia privind demisia, liderul PSD a spus: „Nu chiar”.

Totodata, intrebat daca a discutat cu Marian Vanghelie despre plecarea Oanei Mizil din partid, Ponta a spus ca a discutat cu acesta numai despre Bucuresti si sectorul 5. De asemenea, intrebat daca Vanghelie este suparat de plecarea din PSD a Oanei Mizil, Ponta a spus, razand, ca nu intra in atributiile sale de lider al partidului sa raspunda la o astfel de intrebare.

Deputatul Oana Niculescu-Mizil a anuntat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca demisoneaza din PSD, ea sustinand ca judetul Calarasi – unde a fost presedinte al organizatiei PSD, functie din care a fost schimbata in urma deciziei BPN – „a fost vandut la propriu” PNL de catre PSD. Ea a spus, ca nu s-a consultat cu Marian Vanghelie inainte de a decide sa-si dea demisia din PSD, dar ca acesta este alaturi de ea.

„Am intrat in politica cu convingerea ca pot face ceva pentru oameni si stiti foarte bine ca port un nume politic si chiar am fost crescuta ca sa pot sa fac ceva pentru oameni. Nu m-am sfatuit in acel moment nici cu domnul Vanghelie, cu nimeni altcineva, cand am intrat in politica. A fost decizia mea personala”, a raspuns ea, intrebata daca s-a sfatuit cu Vanghelie inainte de a-si da demisia din PSD.

Oana Niculescu Mizil a aratat ca ea si Marian Vanghelie au doua cariere individuale, independente, in viata politica romaneasca si ca el ii respecta decizia. „Este alaturi de mine, asa cum si eu sunt alaturi de dansul in tot ce va face”, a adaugat parlamentarul. Biroul Permanent al PSD a decis in urma cu o saptamana sa adopte o recomandare catre Comitetul Executiv, de inlocuire a Oanei Mizil de la conducerea PSD Calarasi.

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, ca decizia demiterii liderului organizatiei de Calarasi, Oana Mizil, votata in BPN, va fi ratificata de CNEx, el aratand ca nu are nimic sa-i reproseze acesteia si ca aceasta decizie nu trebuie discutata cu Marian Vanghelie. „Decizia nu trebuie discutata de nimeni cu domnul Vanghelie. Decizia s-a votat, dupa cum stiti, in BPN si va fi ratificata la Comitetul Executiv. Eu nu am niciun fel de repros de facut doamnei Mizil. A fost o decizie luata pentru a a organiza mai bine efortul USL de a castiga alegerile locale”, a spus Ponta.

Vicepresedintele PSD Marian Vanghelie a declarat, miercuri, ca va purta cu liderul social-democrat Victor Ponta „toate discutiile” referitoare la demiterea Oanei Mizil din functia de sef al organizatiei de Calarasi, el aratand ca nu cunoaste motivele pentru care aceasta a fost demisa. Intrebat care sunt motivele demiterii Oanei Mizil de la presedintia PSD Calarasi, Vanghelie a raspuns: „Nu stiu, eu nu am participat la BPN-ul de luni, o sa port toate discutiile cu presedintele partidului”.

Vanghelie a spus ca „este o situatie putin mai complexa” si a aratat ca nu ar dori sa raspunda la aceasta intrebare pentru ca nu ar vrea sa se „interpreteze”.

author avatar
Ciprian Purice
301 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger