AcasăNewsVictor Ponta: "Legea lustratiei este o gogomanie, o varza, nu rezolva nimic"

Victor Ponta: „Legea lustratiei este o gogomanie, o varza, nu rezolva nimic”

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, ca Legea lustratiei este „o gogomanie”, care arata ca PDL nu are nici specialisti, nici gandire strategica.

Ponta a spus ca Legea lustratiei adoptata marti de Camera Deputatilor este „neserioasa”, fiind un semn ca PDL nu are specialisti care sa faca un text de lege corect. „Dincolo de ridicolul situatiei, ca au venit in Parlament cu o lege prin care il lustrau pe domnul Melescanu cu o ora inainte sa il numeasca sef la SIE, sau il lustrau pe domnul Ungureanu, pe domnul Boc, a iesit o varza de lege care nu rezolva nimic si care demonstreaza ca PDL nu mai are nicio gandire strategica”, a afirmat el.

Presedintele PSD a acuzat faptul ca in lege au fost introduse mai multe exceptii de la principiul lustratiei, pentru a nu afecta liderii PDL. „Daca faci o lege pe un principiu, atunci il aplici la toata lumea. Nu poti sa faci o lege in care sa scoti exceptii, sa nu fie nici domnul Ungureanu, nici domnul Melescanu, nici domnul Boc, dar hai sa fie Macovei. Nu are sens, e o gogomanie”, a spus Ponta.

El a afirmat ca Legea lustratiei nu ii afecteaza pe cei din PSD, pentru ca persoanele care vor sa candideze o pot face in continuare. „Iar eu in viitorul Guvern o sa vin cu o echipa de ministri tineri, care macar biologic, asa cum sunt si eu, nu aveau cum sa intre sub incidenta acestei legi”, a adaugat Ponta.

Ponta a mai afirmat ca nici macar Monica Macovei nu ar fi trebuit sa fie „lustrata”. „Nici macar doamna Macovei, despre care stiti ca nu am o parere buna, nu cred ca trebuie sa o lustreze cineva. PDL o sustine, iar oamenii voteaza sau nu PDL. Ce este gogomania asta, sa nu o lasi pe Macovei, nu il lasi pe Boc? Nu am inteles ce vor sa faca”, a spus Ponta.

Legea lustratiei a fost adoptata, rapid, marti dimineata in Comisia juridica a Camerei si apoi in plen, fara a existat un raport care sa fie distribuit parlamentarilor prezenti. Rapiditatea cu care a fost votata, marti, in Camera Deputatilor l-a „socat” si pe Teodor Maries, presedintele Asociatiei 21 Decembrie 1989, care a apreciat ca aceasta lege vine cu o intarziere de 22 de ani.

author avatar
Ciprian Purice
166 afisari

1 COMENTARIU

  1. Legea lustratiei este doar o laba trista dupa douazeci de ani de curvasarie politica romaneasca.
    Frectie cu apa la picior de lemn.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri