AcasăNewsVictor Ponta, la bordul unui avion de lupta F16

Victor Ponta, la bordul unui avion de lupta F16

Premierul Victor Ponta va zbura joi cu un avion F16, zbor care va fi demonstrativ. Pentru seful Executivului aceasta va fi prima oara cand urca la bordul unui astfel de avion.

Zborul demonstrativ, care se va desfasura dupa ce exercitiile militare comune romano-americane la Baza 71 Aeriana din Campia Turzii se vor incheia, va dura aproximativ 20 de minute.

Premierul Victor Ponta va ocupa locul din spate, dedicat copilotilor. Pentru a zbura cu avionul de lupta F16 este nevoie de cateva teste medicale preliminare ale membrilor echipajului. Scopul principal al exercitiului a fost schimbul de experienta dintre pilotii romani si cei americani in ceea ce priveste aparatele de zbor.

Pilotii romani au putut sa zboare in calitate de copiloti pe avioane F16. Pentru o parte dintre ei, aceasta a fost prima experienta la bordul unui avion F16, care va intra in dotarea armatei romane de la finele anului 2016.

In aceste sapte zile de exercitii, si americanii au avut ocazia sa zboare cu batranele MIG21 LanceR. 250 de militari americani si 200 de piloti si tehnicieni romani au participat la misiunile comune, noteaza digi24.ro.

Foto: transilvaniareporter.ro

author avatar
Alina Costache
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger