AcasăNewsVictor Ponta l-a sunat pe Ioan Rus sa preia Ministerul de Interne

Victor Ponta l-a sunat pe Ioan Rus sa preia Ministerul de Interne

Ioan Rus

Premierul desemnat Victor Ponta a avut o discutie cu fostul ministru de Interne din guvernarea Nastase, Ioan Rus, pe care l-a intrebat daca ar fi de acord sa preia acest portofoliu si in Cabinetul sau.

Ioan Rus

Surse din PSD au declarat pentru „Gandul” ca Ponta a avut o discutie telefonica cu Ioan Rus in care l-a anuntat ca se afla pe lista potentialilor ministri din Cabinetul sau. Liderul PSD l-a intrebat pe Rus daca ar accepta sa preia Ministerul de Interne pentru sase luni. Potrivit surselor citate, Rus ar fi acceptat oferta lui Ponta. Premierul desemnat i-a spus lui Ioan Rus ca propunerea se va concretiza daca Ministerul de Interne va reveni in responsabilitatea PSD.

Propunerile lui Victor Ponta pentru ministere urmeaza sa fie supuse aprobarii Comitetul Executiv al PSD, care se va reuni miercuri. Reintoarcerea lui Rus in echipa guvernamentala nu este privita cu ochi buni de presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu. Cei doi nu se afla in relatii cordiale, dupa ce la Congresul din 2005 Rus l-a sprijinit pe Mircea Geoana, mai scrie „Gandul”.

Un alt nume aflat pe lista lui Ponta pentru Ministerul de Interne este cel al vicepresedintelui PNL Victor Paul Dobre. Liberalul a fost propus de Crin Antonescu in guvernul din umbra al PNL si conduce departamentul de Administratie al liberalilor. In cazul in care Rus va fi ministru plin, Victor Paul Dobre ar urma sa devina ministrul delegat pe Administratie.

author avatar
Ciprian Purice
237 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger