AcasăNewsVictor Ponta, interviu "El Pais": Ma retrag, demisionez daca se dovedeste ca...

Victor Ponta, interviu „El Pais”: Ma retrag, demisionez daca se dovedeste ca am plagiat

Victor Ponta

Premierul Ponta a declarat intr-un interviu publicat joi de cotidianul spaniol „El Pais” ca se va retrage din fruntea Guvernului daca se va dovedi ca a plagiat. Intrebat de reporter, concret, daca ar demisiona, Ponta a raspuns „da, imi asum responsabilitatea”.

Victor Ponta

Premierul Ponta a afirmat ca va demisiona daca se dovedeste ca lucrarea sa de doctorat este un plagiat, asa cum a fost acuzat in ultimele zile. Seful Guvernului a declarat, in interviul publicat de „El Pais”, ca e dispus sa isi asume responsabilitatea, in cazul in care Comisia de Etica din cadrul Ministerului Educatiei va demonstra ca a plagiat, dar ca el considera ca a fost acuzat pe criterii politice.

Iata, mai jos, declaratiile lui Ponta, asa cum apar pe site-ul „El Pais„:

„Intrebare: In Romania sunt momente de tensiune politica. Va intreb direct: ati plagiat?

Victor Ponta: Nu. Aceasta problema a aparut ca urmare a conflictului existent cu presedintele,  legat de cine merge la Consiliul European. Am inceput teza in 1999 si, de atunci, am fost ministru in doua guverne diferite, vicepresedinte al Parlamentului si sunt liderul partidului de doi ani. Am respectat toate regulile existente in Romania. Am cerut Comisiei de Etica din cadrul Ministerului Educatiei sa verifice lucrarea mea si sunt convins ca se va demonstra ca nu am plagiat. Din pacate, este vorba de un atac politic din partea presedintelui, dupa ce mi-am anuntat dreptul de a fi asista la reuniunea de la Bruxelles

Intrebare: In cazul in care Comisia de Etica decide ca ati plagiat…

Victor Ponta: Atunci, cu siguranta ma retrag.

Intrebare: Ati demisiona…

Victor Ponta: Da. Imi asum responsabilitatea, dar am fost acuzat pe criterii politice, si, in plus, nu au dorit sa auda punctul meu de vedere”.

238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger