AcasăNewsVictor Ponta, interimar la Ministerul Justitiei

Victor Ponta, interimar la Ministerul Justitiei

Primul ministru Victor Ponta a fost numit drept ministru interimar al Justitiei. Decretul privind desemnarea in funtie a fost semnat de catre presedintele Crin Antonescu.

Victor Ponta, primul ministru al Romaniei, a fost numit de catre Crin Antonescu, drept ministru interimar al Justitiei, decretul de investire  al acestuia fiind semnat de catre seful statului.

„Presedintele interimar al Romaniei, Crin Antonescu, a semnat marti, 7 august a.c., Decretul pentru desemnarea domnului Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului Romaniei, ca ministru interimar al Justitiei”, se arata intr-un anunt al Administratiei Prezidentiale, postat pe site-ul propriu al institutului.

Initial la conducerea Ministerului Justitiei a fost propusa Mona Pivniceru, insa acesteia nu i s-a permis accederea in functie deoarece este membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

„In unanimitate, Sectia pentru judecatori a respins ca inadmisibila cererea de detasare a doamnei judecator Mona Pivniceru, membru ales in CSM, la Ministerul Justitiei in vederea numirii in functia de ministru al Justitiei considerand ca detasarea unui membru CSM in orice functie publica este contrara legii. Demisia din functia de membru al CSM da posibilitatea oricarui magistrat sa formuleze o cerere de detasare in cadrul unei alte institutii publice. In mod legal, atata vreme cat nu s-a dispus detasarea doamnei judecator, nu poate fi numita in aceasta functie in aceasta zi”, a declarat, luni, presedintele CSM, Alina Ghica, conform realitatea.net.

author avatar
Ionut Zgimbau
259 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger