AcasăNewsVictor Ponta: Il somez pe Basescu sa inceteze amenintarile

Victor Ponta: Il somez pe Basescu sa inceteze amenintarile

Victor Ponta

Primul ministru al Romaniei, Victor Ponta, a declarat ca, dat fiind faptul ca referendumulm a fost organizat corect, Traian Basescu trebuie sa inceteze atacurile asupra institutiile statului, somandul-l ca in caz contrar vor aparea repercursiuni.

Victor Ponta

Victor Ponta, premierul Romaniei, l-a somat, luni, pe Traian Basescu sa inceteze sa mai foloseasca sintagma „lovitura de stat”, considerand ca astfel sunt atacate institutiile statului. In caz contrar, a anuntat acesta, vor fi luate masuri impotriva presedintelui.

„Acum cand e foarte clar ca referendumul a fost corect organizat si a reflectat vointa celor prezenti la vot e momentul sa-l somez pe Traian Basescu cu privire la declaratiile iresponsabile cu lovitura de stat. Lovituri de stat nu se dau prin vot popular si il avertizez public sa nu mai ameninte persoane, structuri ale statului sau cetateni. Ca prim-ministru il avertizez ca avem toate mijloacele legale sa aparam cetatenii acestei tari de amenintari si abuzuri”, a declarat acesta, citat de rtv.net.

Victor Ponta a comentat si pe tema prezentei la referendum, spunand ca, exceptandu-i pe presedinte si pe Viktor Orban, Traian Basescu nu mai reprezinta pe nimeni.

„Apreciez faptul ca Traian Basescu se reprezinta doar pe sine insusi si eventual pe Viktor Orban. E un presedinte care nu a obtinut nici macar votul sau. Ne-a mintit spunand ca va fi prezent la vot. Pana la urma nici el nu a vrut sa se voteze. Reprezinta un grup de oameni care doresc privilegii din bani publici”, a mai spus premierul.

In plus, primul ministru a reiterat ideea ca, dat fiind faptul ca majoritatea romanilor au votat pentru demiterea sa, presedintele Traian Basescu ar trebui sa isi dea demisia.

„90% dintre cei care iti cer sa pleci e un rezultat dezastruos pe care Traian Basescu nu il poate acoperi prin tipete si amenintari. Nu voi tolera acest gen de abuzuri si cu toate instrumentele legale, vom cere tragerea la raspundere a lui Traian Basescu. Asteptam decizia Curtii Constitutionale, dar nu mai toleram ca Basescu sa considere Romania mosia sa. Sper sa inteleaga mesajul celor 8,5 milioane de romani si ca e un presedinte ilegitim pentru romani”, a spus acesta.

author avatar
Ionut Zgimbau
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger